Альтернатива маскарпоне за копійки: вам знадобиться лише кефір

Читать на русском
Автор
4216
Сир просто тане в роті
Сир просто тане в роті. Фото rbc.ua

Впорається навіть кулінар-початківець

Вдома можна приготувати не лише смачний адигейський сир, але й ніжний натуральний сир а-ля маскарпоне. Його можна використовувати як намазку до бутербродів, додавши трохи солі та копченої паприки до готового продукту.

Або ж використовувати його як начинку для тортів. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати сир а-ля маскарпоне

Інгредієнти:

  • кефір – 900 г;

Спосіб приготування:

  1. Кефір в пакеті покласти в морозилку на ніч.
  2. Вранці кефір дістати, ножицями обережно розрізати пакування.
  3. Заморожений кефір викласти на друшляк, застелений марлею в кілька шарів, поставити його на каструлю та залишити.
  4. Коли кефір повністю розтане, відтиснути з нього рідину марлею, а м'який сир викласти в посудину.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний крем-сир удома. Ви заощадите час та гроші.