Знімати з підлоги не доведеться: чим і як почистити килим вдома підручними засобами

Читать на русском
Автор
28009
Плями на килимі зникнуть без сліду
Плями на килимі зникнуть без сліду. Фото Freepik

Розповідаємо простий та дешевий спосіб без хімії

Догляд за килимами в домашніх умовах може являти собою складне завдання — особливо, якщо на них утворилися стійкі плями, яких потрібно позбутися. Сьогодні ми поділимося способом, який допоможе ефективно очистити килим із застосуванням лише кількох доступних та натуральних інгредієнтів. Це не тільки зробить ваш килим чистим, але й позбавить впливу шкідливих хімічних речовин.

Очищення килима в домашніх умовах – справжнє мистецтво, яким діляться досвідчені господарки. На його поверхні можуть залишатися найнеприємніші плями, з якими не справляються навіть найагресивніші хімічні засоби. Щоб допомогти килиму повернути свіжість та чистоту, портал Hunker пропонує використовувати натуральні очищувачі, які не тільки ефективні, але й безпечні для довкілля та вашого здоров’я.

Як очистити килим у домашніх умовах — покроково

Щоб розпочати процес очищення, необхідно провести попередню підготовку:

  • Важливо ретельно пропилотяжити килим, щоб позбавитися всього поверхневого бруду. Так ви зробите його більш підготовленим до основного чищення.
  • Змішайте дистильований білий оцет із водою. Використовуйте рівні обсяги обох компонентів. Цей розчин буде основою для спрею, здатного боротися з затятими плямами.
  • Перелийте розчин у чисту пляшку з розпилювачем. Це дозволить рівномірно наносити рідину на забруднені ділянки килима.
  • Обробіть плями та дайте розчину подіяти деякий час. Після нанесення залиште його на килимі на 15 хвилин, щоб він активно впливав на забруднення.
  • Після цього переходимо до наступного етапу. Щоб забезпечити якнайглибше очищення, підготуйте відро з теплою водою і додайте до неї трохи м’якого мийного засобу для посуду. Це допоможе видалити залишки забруднень та повернути килиму його початковий блиск.
  • Омийте забруднені ділянки килима губкою, змоченою у підготовленій суміші. Ретельно протріть поверхню килима, щоб усунути плями та бруд.

Чищення килима в домашніх умовах може бути легким і безпечним, якщо ви будете використовувати доступні та натуральні інгредієнти. Цей метод дозволяє не тільки усунути плями, а й зберегти якість вашого килима. Він гіпоалергенний і не завдає шкоди навколишньому середовищу. Насолоджуйтесь своїм чистим та безпечним простором!

Раніше "Телеграф" розповідав, як апельсинові кірки допоможуть вам навести блиск по всьому будинку. Дізнайтеся з наступної статті вдалий лайфхак, як позбутися пилу у квартирі надовго.