Що категорично не можна мити водою: вона все зіпсує

Читать на русском
Автор
1431
Навіть воду потрібно використовувати з розумом
Навіть воду потрібно використовувати з розумом. Фото Pexels

Дізнайтеся, як захистити поверхні та предмети від пошкоджень

Без води важко уявити собі повноцінне прибирання. Її можна використовувати у чистому вигляді, з милом, або у поєднанні з харчовою содою та оцтом. Але попри це, для очищення деяких предметів воду потрібно використовувати дуже помірно або взагалі не використовувати.

Надмірна волога може завдати шкоди певним матеріалам, залишити плями, спричинити деформацію.

Які предмети не можна мити водою

Дерев’яні меблі

Надмірна вологість може призвести до розбухання, деформації та розколу дерев’яних меблів. Вода може пошкодити матеріал. Якщо дерево пофарбоване або оброблене, вода також може пошкодити обробку, тому завжди вибирайте засоби для чищення, призначені саме для дерева.

Дерев’яна підлога

Як і у випадку з дерев’яними меблями, під час чищення дерев’яної підлоги краще використовувати воду дуже економно. Вона чутлива до вологи, а надлишок може призвести до набухання, деформації підлоги.

Цегла

Вода може розчинити в цеглі солі та мінерали, що призведе до утворення порошкоподібних відкладень, які додадуть цеглі брудного вигляду. Крім того, якщо вода проникає в пори цегли, а потім замерзає, це може призвести до її розтріскування.

Штукатурка

Може бути значно пошкоджена під час очищення водою. З-за вологи штукатурка може розбухнути, потріскатися та обсипатися. Якщо вона довго залишається вологою, то перетворюється на розсадник цвілі й грибка.

Латунь

Очищення латуні водою може призвести до утворення водяних плям, потьмяніння, корозії та утворення зеленої патини.

Срібло

Вода може залишити плями на сріблі, що призведе до більш швидкого потьмарення матеріалу та розвитку корозії. Срібні вироби також часто містять дорогоцінне каміння або емаль. Вода може ушкоджувати ці делікатні елементи.

Шкіра

Вода може залишити плями на цьому матеріалі, знебарвити та деформувати. Для очищення чистої шкіри можна використовувати небагато води, але не мочити її.

Оксамит, шовк, замша

Усі ці тканини чутливі до води. Вона може пошкоджувати волокна тканин, деформувати їх, псувати колір.

Пальники газової плити

Вода в системі запалення пальника або навколо неї може призвести до несправності електричних компонентів або навіть до виходу з експлуатації всієї системи. Вода також може пошкодити газові клапани або ручки, а також призвести до корозії та іржі.

Раніше "Телеграф" розповідав, які поверхні та предмети не можна чистити оцтом. Цей натуральний засіб може їх пошкодити.