Найкраща закуска з кількох компонентів: за ці сливи в беконі гості будуть битися

Читать на русском
Автор
987
Мабуть, найпростіша закуска
Мабуть, найпростіша закуска. Фото smak.ua

Можна взяти як свіжі, так і сушені сливи

Ми розповідали, як приготувати вишукані воловани з лососем. Тепер ділимось рецептом чудової закуски з беконом.

Знадобиться сам бекон, сливи — свіжі або сушені, та ще кілька компонентів. Виходить смачно, пікантно та ефектно, підходить для застілля будь-якого штибу. Для закріплення знадобляться зубочистки.

Інгредієнти:

  • Сливи — 500 г
  • Сир вершковий — 100 г
  • Бекон — 200 г
  • Рослинна олія — 3 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Вимиваємо сливи, надрізаємо і видаляємо кісточки, якщо сливи свіжі. Якщо це чорнослив, промиваємо його та запарюємо в окропі на 10-15 хвилин, тоді зливаємо воду і ще раз промиваємо. Просушуємо на паперових рушниках.
  2. Начиняємо сливи вершковим сиром. Кожну сливу обертаємо смужкою бекону і закріплюємо зубочисткою.
  3. Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією. Можна також застелити пергаментом.
  4. Викладаємо сливи в форму. Випікаємо їх в духовці 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Такі сливи найкраще смакують з келихом червоного вина. Також ми розповідали, як приготувати смачну сирну намазку на хліб.