Питимете, загорнувшись у плед із книгою: рецепт гарячого алкогольного напою

Читать на русском
Автор
1087
Напій зігріє, коли за вікном негода і долають застуди
Напій зігріє, коли за вікном негода і долають застуди. Фото shuba.life

Приємний смак, легка алкогольна нотка

Інколи хочеться загорнутися в плед та поринути у світ цікавої книги за гарячим алкогольним напоєм. Тоді можна приготувати не лише традиційний зимовий напій глінтвейн, але й пунш.

Він готується на основі рому, чаю та соку і є досить популярним в Англії. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати пунш

Інгредієнти:

  • ром — 340 мл;
  • вода — 740 мл;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • лимон – 1 шт.;
  • чорний чай – 2 ч. л.;
  • каркаде — 2 ст. л.;
  • кардамон — 6 шт.;
  • гвоздика — 6 шт.

Спосіб приготування:

  1. Чайну заварку та прянощі насипати в каструльку, залити окропом, накрити кришкою та залишити на 20 хвилин.
  2. Відрізати кілька скибочок лимона.
  3. Чай процідити, додати до нього ром.
  4. Додати цукор.
  5. Додати вичавлений сік лимона.
  6. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь та варити на маленькому вогні близько 20 хвилин, не дозволяючи кипіти.
  7. При подачі додати у склянку скибочки лимона.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим шампанське відрізняється від ігристого вина. Мало хто знає про ці відмінності.