Без переплат: як заряджати гаджети економно

Читать на русском
Автор
5530
Як заряджати гаджети, не переплачуючи за електроенергію
Як заряджати гаджети, не переплачуючи за електроенергію. Фото ek.ua

Коли краще заряджати ваш смартфон, щоб економити на електроенергії

Через часте заряджання, будь-які гаджети можуть швидко вийти з ладу. Також під’єднуючи пристрої до живлення частіше, ніж раз на добу, це також забиратиме багато електроенергії. Раніше ми вже розповідали, куди не можна класти телефон під час заряджання. Тепер поговоримо, як це робити економно.

Для того, щоб запобігти швидким поломкам гаджетів та не витрачати зайвої електроенергії, треба дотримуватись деяких правил. Про них розповіли на Yasno.

Як заощадливо заряджати гаджети та не псувати їх

  • Варто використовувати оригінальний зарядний пристрій. Дешеві зарядки можуть лише сприяти псуванню девайсів.
  • Не залишайте пристрій надовго розрядженим. Це сприятиме поломкам.
  • Ставте гаджет на зарядку, коли залишається не більше, ніж 20%. Що більше циклів заряду, та менша ефективність батареї. Також це використовує багато електроенергії.
  • Не залишайте гаджет на зарядці, коли на ньому 100%.Це може призвести до перегрівання батареї та споживання зайвої електроенергії.
  • Під час зарядки вмикайте режим "у літаку". Це сприятиме швидшому заряджанню та не буде використовувати багато електроенергії.
  • Встановіть двозонний лічильник. Він дозволяє сплачувати за електроенергію удвічі менше в нічний час. Таким чином можна заряджати гаджети в період з 23:00 до 7:00 та платити менше за електроенергію.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо класти телефон в пусту чашку на ніч. Ми поділилися цікавим лайфхаком.