Швидко, ефективно й чисто: як робити генеральне прибирання перед святами

Читать на русском
Автор
2650
Прибирання не забиратиме у вас багато часу
Прибирання не забиратиме у вас багато часу. Фото pinterest.com

Лайфхаки для швидшого прибирання в оселі

Перед святами дуже багато різних клопотів. І придбання подарунків, і робота, яку треба завершити. Однак є одна процедура, яка приносить кожному, мабуть, найменше задоволення — це прибирання. Раніше ми вже ділилися, як витирати пил, щоб він менше осідав. Тепер поговоримо про ефективне прибирання.

У прибиранні найголовніше — регулярність. Зазвичай це роблять один раз на тиждень. Ми разом з Уніан розповідаємо, як прибирати швидше та ефективніше.

Секрети прибирання

  • Найкраще мати правило: прибирати згори вниз. Початку поверхні, потім — підлоги.Також найкраще розділити кімнати на декілька днів. Різні кімнати забруднюються по-різному, тому й прибирати їх можна не в один день.
  • Обирайте для витирання пилу не марлю чи тканинні ганчірки, а мікрофібру. Такі ганчірки не залишають ворсу, не линяють і добре вбирають воду.
  • Не залишайте посуд. Збирання брудних тарілок надалі лише подовжує час вашого прибирання. Найкраще мити посуд відразу після прийому їжі.
  • Під час прибирання кухні, мийте плиту в останню чергу. Зазвичай роблять навпаки. Однак краще залити плиту мийним засобом спочатку і залишити так. Коли ви закінчите прибирання, бруд відстане сам собою і питу відмити буде набагато легше.
  • Приберіть зайві баночки у ванній. Для того, аби ванна кімната не виглядала "захаращеною", заховайте засоби, якими ви користуєтеся менше, ніж двічі на тиждень. Це також не дасть мікробам розмножуватись.

Раніше "Телеграф" розповідав, як помити вікна взимку. Ми поділилися дієвими порадами.