Спробуєте раз - готуватимете постійно: мармуровий пиріг просто тане в роті

Читать на русском
Автор
36836
Кекс виходить ніжний, розсипчастий з приємним шоколадним смаком
Кекс виходить ніжний, розсипчастий з приємним шоколадним смаком. Фото gazdynja.com

Ви неодмінно запишете рецепт в кулінарну книгу

Мало кому хочеться довго стояти біля плити, але багато хто любить ласувати смачною випічкою. У такому разі на допомогу приходять прості рецепти, на кшталт смачного пирога на сметані.

Одним із рецептів смачної випічки, який ви неодмінно запишете до кулінарної книги, є мармуровий кекс. Готується він дуже просто, а виходить повітряним та ніжним, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати мармуровий кекс

Інгредієнти:

  • борошно — 190 г;
  • цукор — 180 г;
  • вершкове масло — 120 г;
  • яйце — 3 шт.;
  • сметана — 150 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • ванільний цукор — 8 г;
  • сіль — за смаком;
  • какао-порошок — 20 г;
  • вода — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром, ванільним цукром та сіллю, збити міксером близько 4 хвилин.
  2. По черзі додати яйця, перемішати
  3. Додати сметану, збити.
  4. Додати просіяні борошно та розпушувач, перемішати.
  5. Додати залишки борошна, замісити тісто.
  6. Тісто розділити на дві частини.
  7. В одну із них додати какао, перемішати.
  8. За необхідності додати воду, перемішати.
  9. Ложкою викласти тісто в форму для випічки в довільному порядку.
  10. Два-три рази акуратно перемішую паличкою, щоб створити гарний малюнок.
  11. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів близько 50 хвилин.

А якщо ви любите просту у приготуванні й при цьому смачну випічку, рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом. Поєднання ніжного тіста, соковитих яблук та повітряного крему нікого не залишить байдужим.