Мало тіста, багато начинки: яблучний пиріг просто тане у роті

Читать на русском
Автор
58310
Ідеальна випічка для душевного чаювання Новина оновлена 02 грудня 2023, 11:11
Ідеальна випічка для душевного чаювання. Фото say7.info

Дуже смачний, ніжний яблучний пиріг

Якщо ви вже наїлися "Шарлотки", а яблука все не закінчуються, пропонуємо приготувати найсмачніший яблучний пиріг із заливним кремом. Готується випічка дуже просто, а на смак виходить чудовою.

Поєднання ніжного тіста, соковитих яблук та повітряного крему нікого не залишить байдужим. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • яблука (бажано кислі) – 1 кг;
  • цукор – 150 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • борошно — 600-700 г;

Крем

  • сметана (15-20%) — 500 г;
  • цукор – 150 г;

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром, додати яйця, перемішати.
  2. Додати розпушувач та борошно, замісити тісто.
  3. Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати тонкими пластинами.
  4. У застелену пергаментом форму для випічки викласти 2/3 тіста, розрівняти.
  5. На тісто викласти яблука, розрівняти.
  6. З тіста, що залишилося зробити "косички", скотити джгутик, приплюснути його і зробити ножем надрізи.
  7. Викласти "косички" на пиріг.
  8. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
  9. Тим часом приготувати крем, змішавши сметану із цукром, гарячий пиріг залити кремом.
  10. Дати охолонути, потім розрізати на порції.

А якщо ви любите випічку з яблуками, рекомендуємо також приготувати пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".