Мало тіста, багато начинки: яблучний пиріг просто тане у роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 58310
Дуже смачний, ніжний яблучний пиріг
Якщо ви вже наїлися "Шарлотки", а яблука все не закінчуються, пропонуємо приготувати найсмачніший яблучний пиріг із заливним кремом. Готується випічка дуже просто, а на смак виходить чудовою.
Поєднання ніжного тіста, соковитих яблук та повітряного крему нікого не залишить байдужим. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати яблучний пиріг
Інгредієнти:
- яблука (бажано кислі) – 1 кг;
- цукор – 150 г;
- вершкове масло – 200 г;
- яйця – 5 шт.;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- борошно — 600-700 г;
Крем
- сметана (15-20%) — 500 г;
- цукор – 150 г;
Спосіб приготування:
- Масло розтерти з цукром, додати яйця, перемішати.
- Додати розпушувач та борошно, замісити тісто.
- Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати тонкими пластинами.
- У застелену пергаментом форму для випічки викласти 2/3 тіста, розрівняти.
- На тісто викласти яблука, розрівняти.
- З тіста, що залишилося зробити "косички", скотити джгутик, приплюснути його і зробити ножем надрізи.
- Викласти "косички" на пиріг.
- Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
- Тим часом приготувати крем, змішавши сметану із цукром, гарячий пиріг залити кремом.
- Дати охолонути, потім розрізати на порції.
А якщо ви любите випічку з яблуками, рекомендуємо також приготувати пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".