Зникнуть навіть жирні плями: як прати скатертину після святкового застілля

Читать на русском
Автор
3441
На скатертині часто з’являються плями
На скатертині часто з’являються плями. Фото Pexels

Цей спосіб прання без сліду виведе і жирні, і кольорові плями

Під час різдвяних та новорічних застіль на скатертині майже завжди з’являються плями від червоних соусів або жирних страв. У такій ситуації краще діяти швидко, інакше бруд буде дуже складно вивести.

Раніше ми розповідали, як відновити білий колір навіть дуже старої скатертини. Тепер розповімо, як вивести зі скатертини плями після святкових застіль.

Як тільки пляма буде поставлена, візьміть паперовий рушник і промокніть ним бруд. Не тріть пляму, а просто накрийте забруднення серветкою, поки вона не вбере всю можливу рідину і жир. Промийте забруднення прохолодною водою. Якщо скатертина залишатиметься на столі, підкладіть під мокру пляму тарілку або інший предмет, який захистить стільницю від вологи, рекомендує shareinfo.

Як очистити скатертину від жирних плям

Жирні плями слід якнайшвидше прати в дуже теплій воді. Замити пляму можна не знімаючи скатертини зі столу. Спочатку за допомогою ножа видаліть залишки їжі з тканини. Намагайтеся робити це акуратно, щоб не втерти у волокна майонез чи олію.

Поставте під скатертину тарілку і налийте на пляму гарячу воду. Потім нанесіть на неї пральний порошок або рідину для миття посуду. Для кращого ефекту додайте столову ложку білого оцту і зачекайте 15 хвилин. Після цього змийте забруднення гарячою водою. Просушіть рушником і зачекайте, поки пляма повністю висохне.

Що не можна робити з плямами на скатертині

Ніколи не сушіть запрану тканину дуже теплим повітрям, наприклад, феном, тому що така обробка тільки закріпить пляму. Те саме стосується використання електросушарки – попередньо необхідно повністю видалити пляму.

Якщо ж під час святкового застілля ви випадково поставили пляму на своєму одязі, то вивести її можна продуктами з кухні. Тільки не забудьте провести тест на непомітній ділянці тканини, щоб не зіпсувати вбрання.

Нанесіть на забруднення трохи оцту чи лимонного соку і зачекайте кілька хвилин.

Змішайте 1 склянку холодної води зі столовою ложкою засобу для миття посуду і трохи потріть пляму цим засобом.

На завершення промийте тканину холодною водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися білих плям, які залишає на одязі дезодорант. Для приготування засобу для чищення не знадобиться багато інгредієнтів.