Цій "Ялинці" на новорічному столі зрадіють і гості, і Дракон

Читать на русском
Автор
75099
Незвичайний салат вразить гостей своїм зовнішнім виглядом
Незвичайний салат вразить гостей своїм зовнішнім виглядом. Фото Meta.ua

Головне в цій страві — правильна подача

Наближається Новий рік і кожен кулінар переймається питанням, що подати на святковий стіл. Якщо не хочете пригощати гостей банальними стравами, пропонуємо приготувати разом з нами смачний салат у формі ялинки.

У цієї страви за рецептом "УНІАН" незвичайний свіжий кисло-солодкий смак через яблука, ківі та моркву по-корейски. Гості не зможуть обійти стороною цю смакоту.

Як приготувати салат "Ялинка"

Інгредієнти:

  • куряче філе — 200 г;
  • курячі яйця — 4 шт.;
  • яблука кисло-солодкі — 1 велике або 2 маленьких;
  • ківі — 3 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • майонез до смаку;
  • свіжі ягоди або гранат для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе варимо у підсоленій воді до готовності близько 20 хвилин, даємо охолонути, дрібно нарізаємо і викладаємо у формі трикутника у тарілку.
  2. Моркву по-корейськи віджимаємо від рідини, викладаємо на курку та змащуємо майонезом.
  3. Відварюємо круто яйця, чистимо їх, подрібнюємо, викладаємо на моркву і також змащуємо майонезом.
  4. Яблука чистимо від шкірки, натираємо на великій тертці, викладаємо на шар яєчний і змащуємо майонезом.
  5. Далі викладаємо тертий сир, зверху та з боків викладаємо тонко нарізаний ківі. Руками надаємо салату форму ялинки.
  6. Салат накриваємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на годину. При подачі прикрашаємо салат ягодами чи зернами гранату, начебто це ялинкові іграшки.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Вам ці знання знадобляться.