Як очистити від білих слідів шкіряне та замшеве взуття: у плям немає шансів

Читать на русском
Автор
3133
Білі плями не додають краси взуттю
Білі плями не додають краси взуттю. Фото pexels.com

Різний матеріал взуття вимагає різних способів очистки, миття підходить не всім

Взимку можна зіткнутися не тільки з проблемами ковзкого взуття, а й з тим, що реагенти для посипання вулиць від ожеледі лишають на взутті білі розводи та плями. Це не тільки псує зовнішній вигляд взуття, а й потенційно може йому нашкодити, якщо зайві речовини вчасно не прибрати зі шкіри та замші.

Окрім звичайної губки та мильної води, на допомогу можуть прийти кілька засобів, з підручних матеріалів. Для запобігання виникненню розводів від солі можна використовувати спеціальний догляд для взуття.

Для шкіряного взуття для видалення розводів можна використовувати сало. Після ретельного натирання жиром заплямованих місць, взуття потрібно протерти. Також можна зробити суміш води та оцту в пропорціях 2 до 1. Змочивши м'яку ганчірку розчином обережно протерти взуття. Після висихання — обробити кремом.

Для замшевого чи тканинного взуття можна використати суху манну крупу та протерти ділянки з білими слідами. Інший спосіб — сира картопля. Вона прибирає залишки солі. Овоч розрізають, натирають ним взуття. Після висихання ретельно чистять щіткою для замші.

Раніше "Телеграф" розповідав, що розтягнути тісне взуття можуть допомогти додаткова пара шкарпеток та розношування. Якщо робити цього не хочеться — є альтернатива, пакети з водою.