Лайфхак для новорічних вечірок: як швидко вивести пляму від вина з одягу

Читать на русском
Автор
2164
Головне – діяти потрібно швидко
Головне – діяти потрібно швидко. Фото Freepik

Прості способи випрати пляму від вина

На новорічних вечірках можуть бути казуси, коли хтось пролив вино. Щоб не зіпсувати настрій плямою на святковому одязі, можна швидко запрати вино на тканині, для цього існують ефективні способи. Ми вже розповідали, чим посипати жирну пляму, щоб вона випралася, а сьогодні ділимося, як запрати пляму від червоного вина.

Як пише "Телеграф", є кілька способів швидко вивести пляму від вина, вони підходять для різних видів плям. Розберемося докладніше, як це зробити.

Як вивести пляму з атласу, оксамиту чи бавовни

Якщо ви одягли на вечірку вбрання з атласу, оксамиту чи бавовни та пролили на нього вино, потрібно діяти швидко. Спочатку промийте пляму теплою водою, але не тріть її, інакше пляма збільшиться у розмірі. Для виведення слідів червоного вина використовуйте картопляний крохмаль – насипте його на пляму та промокніть мокрою м’якою ганчіркою. Якщо є можливість змінити вбрання, переодягніться. А річ, на якій була пляма від вина, потім треба випрати в машинці в делікатному режимі.

Як вивести пляму з бавовняної блузки, сорочки або джинсів

На таких видах тканин пляму можна спробувати вивести за допомогою соди чи соди. Посипте пляму содою і промокніть вологою м’якою ганчіркою, а потім промийте водою. Спосіб з сіллю передбачає також використання лимонного соку. Спочатку посипте пляму сіллю, вона вбере вологу, а потім додайте кілька крапель лимонного соку, який прибере пляму.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести різні плями на одязі підручними засобами. Хімічні засоби не знадобляться.