Не поспішайте виливати: як із користю застосувати недопите вино

Читать на русском
Автор
1990
Напою можна знайти застосування
Напою можна знайти застосування. Фото Pexels

Дізнайтесь, що можна зробити з вином, що залишилося після свята

Іноді після свят чи зустрічі з друзями залишається недопита пляшка вина. Допити напій немає можливості, виливати в раковину не хочеться, а якщо поставити відкриту пляшку в шафку, вино вивітриться і втратить смак. На таку нагоду є кілька цікавих варіантів застосувати алкоголь з користю.

Вино — досить поширене доповнення до різноманітних страв. Але покупка пляшки вина невиправдана, якщо в рецепті його потрібно зовсім небагато. Блогер @fabeeveryday у TikTok рекомендує заморозити напій у формах для льоду. Таким чином, у вас завжди буде запас кубиків вина для надання особливого смаку соусам та іншим стравам.

Ще одне застосування вина — видалення плям. Змішайте біле вино з харчовою содою, нанесіть засіб на жирну пляму та залиште на пару хвилин. Засіб витягне весь бруд із волокон і від плями не залишиться й сліду.

Якщо ви або ваші гості пролили на килим або диван червоне вино, вивести пляму, що утворилася, допоможе напій з білих сортів винограду. Налийте біле вино на свіжу пляму і промокніть рушником. Повторюйте маніпуляцію, поки забруднення не зникне. Після цього промийте ділянку, де була пляма, теплою водою.

І ще один варіант використати недопите вино – приготувати з нього засіб для миття скла. Оцет та вода очищають скляні поверхні. Так само працює і біле вино. Налийте кілька столових ложок алкоголю у пляшку з водою та побризкайте на вікна, дзеркала та скляні стільниці. Потім протріть газетою. Скло буде прозорим і бездоганно чистим.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо куплене вино виявилося дуже кислим. Ви зможете легко покращити його смак.