Чим посипати сходи, щоб не ковзали: несподіваний лайфхак із підручним засобом

Читать на русском
Автор
11307
Лід на ганку та дорозі загрожує травмами
Лід на ганку та дорозі загрожує травмами. Фото Freepik

Розповідаємо, як прибрати лід на вулиці без солі

В умовах змінної погоди в Україні багато хто стикається з проблемою зледеніння на підступах до вхідних дверей. Чи то ґанок, чи то сходи — сніг, що розтанув за плюсової температури, здатний швидко взятися неприємною крижаною кіркою.

Мало того, що нею вкрай незручно ходити, вона загрожує здоров’ю господарів будинку або відвідувачів вашого закладу. Посковзнувшись і впавши, можна не тільки сильно забитися, але й отримати перелом або струс мозку. "Телеграф" ділиться корисним лайфхаком, який допоможе позбавитися зледенілого снігу.

Як швидко прибрати кригу з ґанку — робочий спосіб

Кава — несподіваний союзник у боротьбі з ожеледицею. Може здатися дивним використовувати цей ароматний напій для боротьби з льодом, особливо для любителів кави. Але його здібності вже підтверджені та застосовуються у кількох країнах.

Цьому сприяє низка причин:

  • кава має кислотність, здатну розтоплювати лід;
  • кавова гуща створює тертя.

Цей метод показав свою ефективність, особливо при температурі від -5 до +5 і отримав підтвердження в ряді країн. І, коли сонце починає сяяти, ви отримуєте бонус у вигляді приємного аромату на шляху додому. Крім того, цей спосіб боротьби з ожеледицею, можливо, є найбільш екологічно чистим на цей час.

Як використовувати каву для боротьби з ожеледицею? Просто посипте залишки кави на щойно очищену дорогу або тротуар, щоб розтопити лід та покращити зчеплення з дорогою. Потім витріть взуття, як завжди, перш ніж увійти до будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як слизьке взуття зробити стійким взимку. Ці прості поради допоможуть вам не ковзати на льоду.