Ці пісні варенички так і проситимуться до вас у рот на Різдво

Читать на русском
Автор
5303
Без них не обійдеться святковий стіл
Без них не обійдеться святковий стіл. Фото smachnonews.24tv.ua

Піст — не привід відмовитися від улюбленої страви

Хто ж не любить поласувати смачними, ароматними варениками? І піст не привід, щоб від них відмовлятися. Пісний варіант вареників навіть можна ставити на різдвяний стіл.

Рецептом такої смачної та ситної страви ділиться Foodoboz. Приготуйте вареники на різдвяний стіл і близькі вас поцілують.

Як приготувати пісні вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • вода — 250 мл;
  • картопляний крохмаль — 1 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 3 ст.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія — 1 ч. л.;
  • картопля — 5-6 шт.;
  • печериці — 300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • кріп — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій тарілці ретельно перемішуємо крохмаль із кількома столовими ложками води. Коли крохмаль розчиниться, додаємо всю воду, що залишилася.
  2. У велику миску, в якій ми замішуватимемо тісто, насипаємо борошно, що просіює, додаємо ложку рослинної олії та дрібку солі. Туди ж додаємо розведений крохмаль, ретельно перемішуємо. У вас має вийти тісто, що за структурою нагадує пластилін. Загортаємо його в харчову плівку і забираємо в холодильник мінімум на дві години.
  3. Для приготування начинки чистимо картоплю, ріжемо її на шматочки, варимо до готовності в трохи підсоленій воді та пюруємо.
  4. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо її на олії та солимо до свого смаку.
  5. Печериці миємо, нарізаємо кубиком і відправляємо в сковороду до цибулі. Все перемішуємо та смажимо до готовності грибів. Солимо і перчимо на смак. Далі подрібнюємо блендером до стану каші.
  6. Цибулю, гриби та свіжу зелень додаємо до картопляного пюре, все перемішуємо, додаємо сіль до свого смаку і даємо охолонути.
  7. Розкочуємо тісто в дуже тонкий пласт, вирізаємо з нього круглі заготовки, у центр викладаємо начинку і щільно защипуємо краї вареників.
  8. Вареники відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо 4-5 хвилин після того, як вони випливуть на поверхню.

Готові вареники посипаємо свіжою зеленню, додаємо вершкове масло або домашню сметану і подаємо до столу. Смачного!