Як дізнатися, чи витрачає холодильник енергію дарма: потрібен лише аркуш паперу

Читать на русском
Автор
81923
Холодильник
Холодильник. Фото freepik.com

Холодильник не повинен втрачати холодне повітря

Холодильник є у кожному будинку. Цей прилад є гарантом того, що їжа буде свіжою та прохолодною. Але часто домовласники навіть не замислюються над тим, чи правильно функціонує цей прилад і чи не споживає зайву електроенергію.

Раніше ми вже писали, як важливо, щоб дверцята холодильника були відкритими якнайменше часу. Користувач Tiktok @xataka поділився лайфхаком, який допоможе дізнатися, чи щільно зачиняються дверцята холодильника.

Як перевірити ущільнювач на холодильнику

Цей трюк не вимагає втручання фахівця: для оцінки стану ущільнювача на дверцятах холодильника використовується простий предмет – аркуш паперу.

Ідея проста: якщо гума на дверцятах у хорошому стані, вона повинна надійно герметизувати двері. Щоб перевірити це, відкрийте дверцята холодильника і помістіть у щілину аркуш паперу. Потім закрийте двері та спробуйте вийняти папір.

Якщо ви відчуваєте опір при спробі дістати папір, вітаємо, ваш холодильник у хорошому стані та гумки роблять свою справу. Однак якщо папір виходить без зусиль, це може вказувати на проблему з ущільнювачем дверцят.

Зношені або погано підігнані гумки можуть пропускати холодне повітря назовні, внаслідок чого холодильнику буде складніше підтримувати бажану температуру і він споживатиме набагато більше електроенергії. Тому важливо стежити за станом ущільнювачів та за необхідності змінювати їх.

Раніше "Телеграф" розповідав, як економити на електроенергії за допомогою чайника. Прості правила заощадять гроші на комуналку.