Зимовий лайфхак: як позбутися слідів солі на шкіряних чоботях

Читать на русском
Автор
3284
Взуття псується із-за солі
Взуття псується із-за солі. Фото Freepik

Впоратися з проблемою допоможуть засоби, які є у кожному будинку

Сіль часто використовується для посипання доріг та тротуарів у зимовий час, через що взуття швидше втрачає початковий зовнішній вигляд. Але впоратися з проблемою можна, використовуючи оцет та воду.

Про це повідомляє "Апостроф". Звичайна вода не виводить плями солі з натуральної шкіри, тому її варто змішати зі столовим оцтом у рівних пропорціях.

Змочить губку в розчині та протріть нею взуття. Після цього обов’язково промийте поверхню чобіт чи черевиків чистою водою. Дайте взуттю висохнути, а потім скористайтеся кремом для натуральної шкіри.

Що робити, щоб плями солі не з’являлися на чоботях

Простий лайфхак допоможе забути про білі сліди після прогулянки. Для цього варто за кілька годин до виходу обробити взуття кондиціонером для волосся. Він створює захисну плівку, тому плями не утворюються. Зазначимо, що цей лайфхак можна використовувати після того, як ви "накремили" взуття.

Зверніть увагу, що чоботи та черевики потрібно регулярно провітрювати. Ця процедура допомагає запобігти появі неприємного запаху. Не зайвим буде використання спеціальних дезодорантів для взуття. А якщо запах вже з’явився – відправте чоботи в морозилку на 12 годин, попередньо помістивши їх у пакет.

"Телеграф" раніше писав, як потрібно доглядати за світлим зимовим одягом. Прості поради допоможуть зберегти презентабельність пуховика та пальта.