Сьогодні готуєте - завтра смакуєте: мариновані грибочки нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
6927
Простий рецепт смачної закуски
Простий рецепт смачної закуски. Фото filizhankakavu.com

Грибочки виходять хрумкими та ароматними

Рецептів приготування грибів існує чимало. З ними готують супи, фарширують або ж готують підливу.

Чи не найпопулярнішими в Україні є печериці. Замаринувавши їх, ви отримаєте надзвичайно смачну закуску, що миттю зникне зі столу, інформують на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати мариновані печериці

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць;
  • 500 мл води;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • 1-2 шт. гвоздики;
  • 10 шт. чорного перцю горошком;
  • 5 шт. запашного перцю горошком;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 лаврових листи;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 4 ст. л. оцту 6 %

Спосіб приготування:

  1. Грибочки помити, почистити, більші розрізати навпіл або на четвертинки, менші залишити цілими.
  2. У каструлю налити воду, соняшникову олію, додати всі спеції, викласти гриби.
  3. Увімкнути вогонь, довести рідину до кипіння та варити печериці 5 хвилин.
  4. Додати оцет, довести до кипіння, прибрати з вогню.
  5. Гриби викласти в баночку, залишити охолонути та поставити у холодильник або ж подавати одразу.

А якщо ви любите печериці, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.