Камін сяятиме від чистоти: просто натріть його золою

Читать на русском
Автор
2881
Ви знову зможете насолоджуватися видом вогню
Ви знову зможете насолоджуватися видом вогню. Фото Pexels

Простий спосіб очистити скло каміна

Камін не тільки виробляє необхідне в холодну пору року тепло, а й дарує атмосферу затишку. Досягається це завдяки добрій видимості вогню через скло. Але при регулярному використанні каміна його скло забруднюється кіптявою і милуватися полум’ям не виходить.

Раніше ми вже розповідали, як позбутися неприємного запаху з каміна. Тепер розповімо, як ефективно очистити скло каміна продуктом спалювання дров — золою.

Чому скло каміна чорніє

Є кілька причин, через які на склі каміна утворюється надмірна кількість сажі.

  1. Погана чи неправильна деревина. Дрова обов’язково мають бути сухі. Свіжозрубана деревина для топки не підходить. Поява кіптяви також залежить від виду деревини. Наприклад, хвойні породи дерев містять багато смол і при спалюванні сильно коптять.
  2. Брудний димар. Без чистого димаря ви ніколи не позбавитеся сажі на склі.
  3. Неправильне розкладання дров. Деревина не повинна торкатися скла, інакше це може призвести до кіптяви.
  4. Неправильно зібраний димар.

Як очистити скло каміна

Навіть при усуненні всіх перерахованих вище проблем час від часу скло каміна забруднюватиметься. Візьміть у звичку очищати камін та скло після 2-3 розпалювань. І тоді він завжди буде у відмінному стані. Тим більше що робити це дуже легко.

Користувач TikTok @certainlywood поділився своїм дуже простим та дуже швидким методом очищення каміна за допомогою золи. Він бере шматок обгорткового паперу, занурює його у воду і мачає в золу, а потім натирає скло каміна. Темні плями зникають практично миттєво, і скло стає ідеально чистим. Можна знову розпалювати камін, щоб отримати тепло та помилуватися тим, як горить вогонь.

Раніше "Телеграф" розповідав, як розтопити піч чи камін, якщо під рукою раптом нема сухих дров. У цьому допоможуть найпростіші засоби з кухні.