Як прочистити забитий унітаз без вантуза: 5 робочих способів

Читать на русском
Автор
8608
Допомога сантехніка не знадобиться
Допомога сантехніка не знадобиться. Фото freepik.com

Якщо у вас немає вантуза, привести в робочий стан унітаз можна за допомогою звичайних предметів домашнього вжитку

Найкращий спосіб впоратися із забитим унітазом – використовувати вантуз. Але можуть виникнути ситуації, коли цього інструменту не буде під рукою. В такому разі очистити туалет допоможуть звичайні домашні засоби та предмети.

Якщо засмічення серйозне, вам може знадобитися спеціальний трос для прочистки, або ж допомога сантехніка. Але невеликі засмічення можна усунути без спеціальних інструментів і знань. Наприклад, за допомогою гірчичного порошку.

Про інші прості способи видалити засмічення в туалеті пише Familyhandyman.

Спосіб 1

Засіб для миття посуду. Щоб прочистити унітаз без вантуза, сходіть на кухню за засобом миття посуду. Слизький засіб допоможе змастити засмічену трубу і дозволить сміттю, що застрягло, легше зісковзнути вниз. Вилийте в унітаз приблизно пів склянки засобу для посуду. Через деякий час злийте воду. Засмічення повинно зикнути.

Спосіб 2

Гаряча вода. Якщо засіб для посуду не допоможе, додавання води може зрушити справу з мертвої точки. Наповніть цебро гарячою водою (тільки не киплячою, тому що вона може призвести до розтріскування порцелянового унітаза) і вилийте її в унітаз. Сила води може усунути причину засмічення.

Спосіб 3

Дротяна вішалка. При сильному засміченні заливанням в унітаз рідких засобів не обійтися. Розкрутіть дротяну вішалку, доки вона не стане прямою. Вставте один кінець дроту в засмічену зону. Підштовхуйте сміття доти, доки воно не стече в каналізацію.

Спосіб 4

Сода. Як альтернативу засобу для миття посуду в тих ситуаціях, коли у вас немає вантуза, спробуйте цей натуральний засіб. Вилийте в унітаз одну чашку харчової соди та дві чашки оцту. Дайте суміші пошипіти протягом пів години. Якщо засмічення не зникло, спробуйте трюк із гарячою водою.

Спосіб 5

Пластикова пляшка. Цей трюк із прочищенням може виявитися неприємним. Надягніть гумові рукавички. Вичерпніть якнайбільше води з унітаза. Потім заповніть велику пластикову пляшку теплою водою. Шийку пляшки закрийте великим пальцем, а потім вставте пляшку в зливний отвір унітаза. Заберіть великий палець і стисніть пляшку так, щоб вода всередині стікала трубою. Додатковий тиск допоможе вибити те, що спричинило засмічення.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом ефективного засобу для очищення ванної кімнати. Сантехніка буде білою після прибирання.