Зовні – яблука, усередині – капуста: таку страву ви ніде не скуштуєте

Читать на русском
Автор
3169
Перетворюємо дві звичайні страви на одну незвичайну
Перетворюємо дві звичайні страви на одну незвичайну. Фото shuba.life

Гості з’їдять її разом із тарілкою

Здається, що ні тушкованою капустою, ні запеченими яблуками нікого вже не здивуєш. А якщо приготувати тушковану капусту в печених яблуках?

Ось так ми з Shuba і сьогодні експериментуватимемо і перетворюватимемо звичайні продукти на дивовижний обід. Сподіваємось, вам сподобаються яблука, фаршировані тушкованою капустою з шинкою і ви з’їсте їх до останньої ложки.

Як приготувати капусту з шинкою в яблуках

Інгредієнти на 4 порції:

  • яблука — 4 шт.;
  • червонокачанна капуста — 1 шт.;
  • шинка — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • мед — 2 ст. л.;
  • оцет винний — 2 ст. л.;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та пасеруємо на олії. Капусту шаткуємо, додаємо до цибулі, накриваємо цибулею і тушкуємо 10 хвилин помішуючи.
  2. Через зазначений час до овочів додаємо мед, оцет, сіль, перець та тушкуємо ще 20 хвилин.
  3. Яблука миємо, зрізаємо верхівки, видаляємо серцевину та м'якуш. М’якуш подрібнюємо разом з шинкою і фаршируємо ними яблука.
  4. Капусту перекладаємо у форму, туди ж відправляємо яблука, накриваємо їх верхівками, додаємо лаврове листя і трохи води. Запікаємо все в розігрітій до 160°С духовці 25 хвилин.
  5. Готові яблука подаємо по одному з тушкованою капустою та шинкою на порцію.

Подавати їх можна з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного.