Зовні – яблука, усередині – капуста: таку страву ви ніде не скуштуєте
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3169
Гості з’їдять її разом із тарілкою
Здається, що ні тушкованою капустою, ні запеченими яблуками нікого вже не здивуєш. А якщо приготувати тушковану капусту в печених яблуках?
Ось так ми з Shuba і сьогодні експериментуватимемо і перетворюватимемо звичайні продукти на дивовижний обід. Сподіваємось, вам сподобаються яблука, фаршировані тушкованою капустою з шинкою і ви з’їсте їх до останньої ложки.
Як приготувати капусту з шинкою в яблуках
Інгредієнти на 4 порції:
- яблука — 4 шт.;
- червонокачанна капуста — 1 шт.;
- шинка — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- мед — 2 ст. л.;
- оцет винний — 2 ст. л.;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та пасеруємо на олії. Капусту шаткуємо, додаємо до цибулі, накриваємо цибулею і тушкуємо 10 хвилин помішуючи.
- Через зазначений час до овочів додаємо мед, оцет, сіль, перець та тушкуємо ще 20 хвилин.
- Яблука миємо, зрізаємо верхівки, видаляємо серцевину та м'якуш. М’якуш подрібнюємо разом з шинкою і фаршируємо ними яблука.
- Капусту перекладаємо у форму, туди ж відправляємо яблука, накриваємо їх верхівками, додаємо лаврове листя і трохи води. Запікаємо все в розігрітій до 160°С духовці 25 хвилин.
- Готові яблука подаємо по одному з тушкованою капустою та шинкою на порцію.
Подавати їх можна з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного.