На все про все — 20 хвилин: як швидко та ефективно помити витяжку

Читать на русском
Автор
38109
Витяжка на кухні засяє як нова
Витяжка на кухні засяє як нова. Фото clean-c.com.ua

Завдяки копійчаним засобам на пристрої не залишиться й сліду від пилу ти жиру

Під час експлуатації витяжки через систему проходить чимала кількість брудного повітря. Саме тому регулярне очищення цього пристрою надзвичайно важливе.

Жирові відкладення накопичуються на фільтрі, повітроводах та лопатях мотора, що призводить до погіршення ефективності витяжки, створення негігієнічних умов та появи неприємних запахів. Як легко можна очистити витяжку за допомогою підручних засобів, розповідають "Бєлновини".

Як очистити витяжку

Як не дивно, але для миття пристрою зовні не обов’язково використовувати дорогі засоби. Достатньо просто розвести рідке мило або гель для посуду у теплій воді і цим розчином протерти поверхню. Якщо забруднення давні, можна залишити мильну воду кілька хвилин, після чого змити.

А ось металевий фільтр, на якому, напевно, вже накопичився жир, можна замочити в розчині зі 100 мл оцту, розведеного в 4 літрах води. Залишити на 20 хвилин, після чого промити губкою та ополоснути у чистій воді. Не варто забувати, що працюючи з оцтом, слід дотримуватися особливої техніки безпеки, одягаючи медичну маску і рукавички. Також необхідно вивести з кімнати дітей та тварин і відкрити вікно, забезпечивши хорошу вентиляцію.

Раніше "Телеграф" розповідав про інші корисні лайфхаки для прибирання кухні. Один ефективний спосіб допоможе видалити іржу з сушарки для посуду.