Достатньо однієї хвилини: хитрий спосіб випрати штори

Читать на русском
Автор
18200
Досягти ідеальної чистоти штор легко
Досягти ідеальної чистоти штор легко. Фото Pexels

Додайте у воду всього 1 засіб й ваші штори будуть як нові

Штори — один з обов’язкових елементів інтер’єру. Вони виконують відразу кілька функцій — захищають нас від сонця, сторонніх очей, надають особливого вигляду інтер’єру. На тканину постійно осідає пил та бруд. Тому штори необхідно досить часто прати.

Раніше ми вже розповідали, як повернути тюлю білий колір. Тепер розповімо, як часто потрібно прати штори і який "секретний" інгредієнт допоможе надати їм нового вигляду.

Як часто потрібно прати штори

Багато господарів вважають за краще прати штори один-два рази на рік. Такий підхід докорінно неправильний. Штори слід освіжати кожні 2-3 місяці. Якщо ігнорувати це, вони стануть джерелом поганого самопочуття.

Щоб не зіпсувати тонкий матеріал, дотримуйтесь інструкцій виробників. Більшість видів штор можна прати в машинці автомат, використовуючи режим із низькою температурою. Краще, щоб вода не нагрівалася вище 30°C.

Рекомендується уникати перевантаження пральної машини. Це запобігає утворенню складок на матеріалі.

Якщо ви хочете знищити всі мікроорганізми, які могли осісти на тканині, і надати шторам яскравіший колір, додайте при пранні пару столових ложок харчової соди.

Чим прати штори

Зазвичай штори перуть з використанням покупних засобів. Вони можуть давати непогані результати, але містять агресивні хімічні інгредієнти, які можуть зруйнувати делікатний матеріал. Натомість варто вдатися до більш делікатного та дешевого способу прання.

  1. Візьміть шматок білого господарського мила і натріть його на дрібній тертці.
  2. Додайте засіб до відділення для порошку.
  3. Якщо ви стираєте вручну, додайте в ємність із теплою водою 6 столових ложок мильної стружки та покладіть у неї штори на 2-3 години.
  4. Після замочування вистачить буквально 1 хвилини прання, щоб штори знову стали чистими та пахли свіжістю.

Раніше "Телеграф" розповідав, якими хитрощами користуються у готелях покоївки. Завдяки їм після прибирання пил ще довго не осідає на поверхні.