Такі грибочки миттю зникнуть з тарілок: смачна закуска до новорічного столу

Читать на русском
Автор
3374
Приготування грибів не потребує особливих навичок
Приготування грибів не потребує особливих навичок. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Швидкий та легкий рецепт домашнього делікатесу

Найпопулярнішими грибами на українському ринку, безумовно, є печериці. Це й не дивно, адже у них ніжний смак, при цьому м’ясиста і щільна текстура, яка в багатьох стравах може замінити м’ясо.

Печериці фарширують, додають до салатів або ж маринують. Рецептом останніх з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як замаринувати печериці

Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;
  • олія – 50 мл;
  • вода – 50 мл;
  • оцет яблучний – 50 мл;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • часник – 8 зуб.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • перець горошком – 2 ч. л.;

Для моркви

  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 20 г цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. меленої паприки;
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 50 мл олії;
  • 20 мл 9% оцту.

Спосіб приготування:

  1. Дрібні печериці промити, просушити на паперовому рушнику. Якщо печериці більші — розрізати навпіл або на четвертинки.
  2. Гриби викласти в каструлю.
  3. Додати вичавлений через прес часник, лавровий лист та чорний мелений перець.
  4. Налити олію та оцет, трохи води, додати сіль та цукор. Добре все перемішати.
  5. Варити на середньому вогні близько 5 хв від моменту закипання, після чого відкинути на друшляк, аби стекла рідина.
  6. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на тертці для корейської моркви, викласти у салатник.
  7. Додати сіль, цукор, мелену паприку, подрібнений коріандр і чорний мелений перець. Додати олію та оцет.
  8. Добре все перемішати, додати гриби у ще раз перемішати. Залишити у холодильнику на пару годин і можна куштувати.

А якщо ви любите печериці, рекомендуємо також приготувати мариновані грибочки до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.