Сяятиме як діамант: який фрукт ідеально очистить кран від нальоту

Читать на русском
Автор
12093
Вапняний наліт на крані – це вічна проблема
Вапняний наліт на крані – це вічна проблема. Фото Freepik

Цей спосіб вас приємно здивує

Руйнівні вапняні відкладення у ванній – проблема, з якою стикається багато хто. Вони можуть накопичуватися, наприклад, у душовій лійці або крані. Як не дивно, але позбавитися стійкого вапняного нальоту на водопровідному крані можна, навіть не вдаючись до використання хімічних засобів — досить звичайного фрукта.

Через жорстку воду на крані і всередині отвору накопичуються небажані вапняні відкладення. Це забруднення не тільки шкодить зовнішньому вигляду побутових пристроїв та зменшує тиск води, а й може призвести до пошкодження сантехнічних приладів.

Про незвичайний спосіб чищення кранів із використанням лимона розповіло видання express. Цей метод може здатися надто простим і копійчаним, проте його ефективність вас приємно здивує.

Як очистити кран від нальоту лимоном

Необхідно поділити лимон на дві частини. Розмістіть одну з половин на частину крана, де накопичився наліт. Протріть кран, і кислота з лимона легко зруйнує всі відкладення. Якщо наліт старий і стійкий, прикріпіть лимон до крана і залиште на ніч. Вранці ви помітите, що всі відкладення відшаруються. Після цього використайте вологу ганчірку з мікрофібри для протирання крана та видалення залишків фрукта. Потім пройдіться по поверхні сухою серветкою, щоб повернути крану блиск.

Раніше ми писали, як поводитися з духовкою, щоб щоразу не чистити жирні відкладення. Робіть одну процедуру після кожного приготування.