Наліт "відвалиться" завдяки двом копійчаним засобам: як врятувати душову лійку

Читать на русском
Автор
18078
Лійка для душу сяятиме як ніколи
Лійка для душу сяятиме як ніколи. Фото Freepik

Вони дешеві у покупці та прості у використанні

Вапняний наліт може пошкодити не тільки зовнішній вигляд душової насадки, а й погіршити напір води, стати джерелом для розмноження бактерій. Щоб запобігти цьому, необхідно регулярно очищати насадку для душу. Існує домашній метод, який допоможе повернути лійці блиск. Цей метод коштує копійки та легкий у використанні.

Розповідаємо, як використовувати харчову соду та оцет для чищення душової насадки. Ці доступні інгредієнти присутні в кожному домі і є природними антимікробними засобами, пише express.

Як позбавитися нальоту на насадці для душу

Для початку приготуйте пасту, змішавши невелику кількість води із харчовою содою. Нанесіть суміш на губку і акуратно почистіть душову лійку. Ви будете приємно вражені результатом.

Якщо відкладення на душовій насадці занадто стійкі, спробуйте скористатися оцтом. Змішайте 1/3 склянки харчової соди з однією склянкою оцту у великому поліетиленовому пакеті. Занурте насадку в пакет із розчином і залиште на ніч для максимального ефекту. Потім акуратно видаліть залишки вапняного нальоту м’якою зубною щіткою та промийте душову лійку гарячою водою.

Раніше ми писали, чим відчистити ложки та виделки від іржі. Для цього столові прибори слід замочити у чудо-розчині.