Як прикрасити святковий стіл і не витратити всі гроші: хитрощі, яким зрадіє гаманець

Читать на русском
Автор
4920
Вам точно знадобляться ці знання
Вам точно знадобляться ці знання. Фото smachnonews.24tv.ua

І стіл буде багатим, і гаманець не буде порожнім

Зовсім скоро новорічні свята. Багато хто з нас уже почав потроху закуповувати продукти.

Підготовка до Нового року – завжди витратне питання. Зазвичай ми купуємо багато продуктів і частина з них відправляється після свята у відро для сміття. Разом з "РБК-Україна" розповімо, як заощадити на покупках до святкового столу, уникнути псування продуктів та зробити свято смачним із найменшими витратами.

Як економно підготується до святкування Нового року

Для початку визначтеся, на скільки людей ви будете накривати на стіл. Обов’язково складіть меню та список продуктів. Вибирайте універсальні інгредієнти, які поєднуються між собою та доповнюють один одного – наприклад, куряче м’ясо може піти в салат, на закуску чи гарячу страву.

Не варто включати в меню страви, для яких частину чи всі інгредієнти потрібно купувати окремо. Це тільки збільшить ваші витрати в кілька разів.

Ловіть акції. Напередодні свят практично всі магазини та супермаркети влаштовують святкові розпродажі. Продукти, які не зіпсуються без холодильника, можна за кілька тижнів. Та й оберете ви продукти спокійно і без метушні.

Купуйте продукти строго за списком і не беріть нічого із запасом. Якщо вам чогось не вистачить в останній момент, магазини будуть відкриті.

Правильно підготуйте стіл. Усі страви готуйте невеликими порціями. Як найпростіші холодні закуски відмінно підійдуть домашні соління — огірки, помідори, капуста

Якщо до вас прийдуть гості, запропонуйте їм принести з собою щось приготовлене. Таку практику підтримують у багатьох європейських країнах. Гості можуть принести солодощі, фрукти, випічку та напої, що суттєво полегшить ваш бюджет.

Раніше "Телеграф" розповідав, чого не має бути на новорічному столі. Ці поради вам точно знадобляться.