До супу або на перекус: "ліниві" пиріжки з капустою

Читать на русском
Автор
33525
Смачна страва з простих та доступних продуктів
Смачна страва з простих та доступних продуктів. Фото filizhanka.top

Простий та швидкий рецепт пиріжків з капустою

В сезон капусти, цей овоч їдять особливо часто. З нього готують не лише борщ, але й тушкують з м'ясом, маринують чи готують свіжі салати.

Також із капусти можна приготувати смачні "ліниві" пиріжки. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати "ліниві" пиріжки з капустою

Інгредієнти:

Тісто

  • кефір (кімнатної температури) – 500 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • борошно – 350-400 г;

Начинка

  • капуста – 400-500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень – за смаком (зелена цибуля, петрушка, кріп);
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішати з содою, сіллю і яйцями.
  2. Поступово додаючи борошно замісити ложкою тісто по консистенції, як густа сметана.
  3. Капусту дрібно нарізати.
  4. Моркву натерти на середній тертці, додати до капусти, розімнути руками.
  5. Овочі перекласти у миску з тістом.
  6. Додати подрібнену зелень, поперчити, перемішати.
  7. Викласти ложкою тісто на розігріту сковорідку з олією, формуючи оладки.
  8. Смажити "пиріжки" з обох боків на середньому вогні до рум’яності, щоб вони добре прожарилися. В кінці можна протушити під кришкою.

А якщо ви любите "ліниву" випічку, рекомендуємо також приготувати піци-оладки. Необхідні продукти ймовірно знайдуться у вашому холодильнику, а на приготування ви витратите лічені хвилини.