Холодець буде як сльоза: як правильно варити м’ясо

Читать на русском
Автор
23394
Все залежить від того, як зварений бульйон Новина оновлена 01 грудня 2023, 16:46
Все залежить від того, як зварений бульйон. Фото 24 канал

Секрет приготування неймовірно красивого холодцю

Ми ділились рецептом смачного холодцю. Майбутній зовнішній вигляд страви залежить від того, наскільки правильно було зварене м’ясо.

Про подробиці процесу приготування розповіли на ProstoWay. І якщо ви раніше задавались запитанням, чому холодець вийшов мутним, можливо, ви знайдете його розгадку в цьому матеріалі.

Як варити м’ясо для холодцю

Готуємо один м’ясний елемент з колагеном (наприклад, свинячі ратиці), м’ясо та овочі (цибулю, моркву). Ретельно миємо все. Викладаємо у велику та товсту каструлю або більший баняк. Замочуємо на 2 години.

Тільки після цього можна ще раз промити, злити воду, набрати чистої і ставити варитися. Вже під час варіння додаємо чорний перець горошком та кілька лаврових листочків.

Цибулю кладемо у бульйон у лушпинні. Так у страви буде кращий колір. Овочі закладаємо у киплячу воду разом зі спеціями.

Холодець слід варити на повільному вогні. Наприкінці, коли бульйон майже готовий, до смаку солимо бульйон та охолоджуємо.

Після цього бульйон треба буде процідити, а м’ясо розібрати. В холодець вже після розливання за бажанням можна покласти часник, зелень, моркву.

Коли холодець охолоне до кімнатної температури, відправляємо його для застигання в холодильник. Час застигання варіюється від 4 до 10 годин.

Для надійності, якщо бажаєте, можна додати трохи желатину — розведіть його з бульйоном за інструкцією. Також ми розповідали, у чому обваляти печінку перед приготуванням, щоб було смачно.