Холодець буде як сльоза: як правильно варити м’ясо
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 23394
Секрет приготування неймовірно красивого холодцю
Ми ділились рецептом смачного холодцю. Майбутній зовнішній вигляд страви залежить від того, наскільки правильно було зварене м’ясо.
Про подробиці процесу приготування розповіли на ProstoWay. І якщо ви раніше задавались запитанням, чому холодець вийшов мутним, можливо, ви знайдете його розгадку в цьому матеріалі.
Як варити м’ясо для холодцю
Готуємо один м’ясний елемент з колагеном (наприклад, свинячі ратиці), м’ясо та овочі (цибулю, моркву). Ретельно миємо все. Викладаємо у велику та товсту каструлю або більший баняк. Замочуємо на 2 години.
Тільки після цього можна ще раз промити, злити воду, набрати чистої і ставити варитися. Вже під час варіння додаємо чорний перець горошком та кілька лаврових листочків.
Цибулю кладемо у бульйон у лушпинні. Так у страви буде кращий колір. Овочі закладаємо у киплячу воду разом зі спеціями.
Холодець слід варити на повільному вогні. Наприкінці, коли бульйон майже готовий, до смаку солимо бульйон та охолоджуємо.
Після цього бульйон треба буде процідити, а м’ясо розібрати. В холодець вже після розливання за бажанням можна покласти часник, зелень, моркву.
Коли холодець охолоне до кімнатної температури, відправляємо його для застигання в холодильник. Час застигання варіюється від 4 до 10 годин.
Для надійності, якщо бажаєте, можна додати трохи желатину — розведіть його з бульйоном за інструкцією. Також ми розповідали, у чому обваляти печінку перед приготуванням, щоб було смачно.