Головне — не нашкодити: чим не можна підгодовувати птахів узимку

Читать на русском
Автор
15307
Дізнайтесь, як правильно годувати птахів взимку
Дізнайтесь, як правильно годувати птахів взимку. Фото Pexels

Птахам важко добувати корм із-під товстого шару снігу чи льоду. Допоможіть їм пережити зимовий період

Зима – важкий час для всіх тварин через морози та проблеми з пошуком їжі. Деякі, як ведмідь, впадають у сплячку. Іншим доводиться справлятися з несприятливими погодними умовами. Годування птахів узимку може стати для пернатих справжнім шансом на виживання.

Але важливо робити це розумно, щоб дійсно допомогти, а не нашкодити їм. "Телеграф" розповість, на що варто звернути особливу увагу.

Годувати птахів найкраще зерновою сумішшю для птахів, що зимують. Цей спеціальний корм можна знайти у зоомагазинах. Якщо купувати суміш немає можливості або бажання, найкраще для годування птахів підійде насіння соняшнику.

Годування птахів салом також є гарною ідеєю. Тільки не забувайте регулярно замінювати шматочок на новий. Сало не повинно бути солоним.

Багато людей годують птахів хлібом, булочками чи панірувальними сухарями. Птахи, звичайно, охоче з’їдять корм, але через великий вміст солі в хлібі це може негативно вплинути на їхню травну систему. Шматок черствого хліба також може швидко заплісніти через вологу. Хоч птахи й будуть їсти через голод, для них це буде шкідливо.

Корм для птахів можна помістити у спеціальну годівницю. Краще, якщо вона буде виготовлена з дерева. Також непогано розмістити поруч із годівницею напувалку, адже взимку птахам часто не вистачає води.

Під час встановлення годівниць врахуйте кілька моментів:

  • Виберіть місце, щоб кішки не могли дістатися до годівниці та птахів.
  • В ідеалі поруч мають бути дерева чи кущі, щоб пернаті могли у разі чого сховатися від хижака.
  • Годівниця має бути такою, щоб корм усередині не намокав і не вимазувався послідом.

Також варто врахувати, що годування птахів – певне зобов’язання. Вони повертатимуться за новою порцією корму, тому варто подбати про те, щоб не бракувало їжі.

Починати годування варто, коли сніговий покрив вже великий і мороз тримається кілька днів.

Раніше "Телеграф" розповідав про породи кішок, які люблять сніг. Їм зовсім не страшні холоди.