Пухнастик подякує вам за зимову прогулянку. ТОП-5 порід котів, що люблять сніг

Читать на русском
Автор
25125
Кіт у снігу
Кіт у снігу. Фото Getty Images

Ці домашні улюбленці не бояться низьких температур

Час від часу більшість домашніх котів потребують прогулянок на свіжому повітрі. Проте не всім породам сподобається виходити на двір взимку.

Водночас є деякі породи котів, що з задоволенням гуляють при мінусовій температурі та навіть по снігу, пише news.blog. Ці пухнастики лише подякують своїм хазяїнам за зимові прогулянки на свіжому повітрі.

Турецька ангора і турецький ван

Турецька ангора

Ці породи походять з Туреччини. Вони мають довгу та густу шерсть. Ангора обожнює воду і плавання, сніг також не стане їй на заваді до котячих пригод. Обидві породи люблять досліджувати світ, а їхня шерсть пристосована до зберігання тепла у прохолодному кліматі. Це розумні, енергійні та грайливі красиві коти.

Кімерійська кішка

Кімерійська кішка

Котик цієї породи залюбки складе компанію під час зимових прогулянок. Він має подвійне щільне шерстяне "пальто", що зберігає тіло в теплі.

Персидська кішка

Персидська кішка

Ця порода котів вважається однією із найстаріших і найпопулярніших у світі. Їх довга, щільна і тепла шерсть наче створена для прохолодного клімату і прогулянок взимку.

Мейн-кун

Мейн-кун

Коти цієї породи є найбільшими у світі. Водночас вони добре переносять низькі температури завдяки своїй довгій та щільній шерсті. А великі лапи дозволяють легко прогулюватися по снігу.

Норвезька лісова кішка

Норвезька лісова кішка

Оскільки ця порода походить з Норвегії, то природа подбала про тепле хутро у її представників – особливо навколо шиї. Окрім того, верхня частина шерсті у цих котів – водонепроникна, а підшерсток регулює температуру тіла і зберігає його в теплі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про ТОП-10 видів собак, які ненавидять зимові прогулянки.