Простий різдвяний кекс замінить вам усі десерти на свято

Читать на русском
Автор
63311
Приголомшлива різдвяна випічка без особливої метушні
Приголомшлива різдвяна випічка без особливої метушні. Фото shuba.life

З приготуванням впорається навіть кулінар-початківець.

Вже близько одне з найголовніших християнських свят — Різдво. Ми думаємо, що ви вже почали готуватися до нього і пропонуємо звернути увагу на цей різдвяний кекс.

Ніжний кекс із сухофруктами, родзинками, горіхами та прянощами за рецептом Shuba на смак нагадує німецький штоллен. Однак якщо штоллен в домашніх умовах — досить копітка робота і тривалий процес, то ця випічка підійде всім, навіть кухарям-початківцям.

Як приготувати різдвяний кекс

Інгредієнти на 6 порцій:

  • розм’якшене вершкове масло — 125 г;
  • цукор очеретяний коричневий — 125 г;
  • журавлина сушена — 120 г;
  • курага — 120 г;
  • інжир сушений — 50 г;
  • родзинки — 50 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • апельсин — 1 шт.;
  • бренді — 30 мл;
  • борошно пшеничне — 150 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • імбир мелений — 10 г;
  • кориця мелена — 5 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цукрова пудра — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Апельсин миємо, сушимо, натираємо з нього цедру, а з м’якоті вичавлюємо сік.
  2. Вершкове масло збиваємо із цукром у білу пишну масу. Туди ж додаємо по одному яйцю, цедру апельсина, бренді та все перемішуємо.
  3. Просіюємо борошно з розпушувачем. Сухофрукти миємо в теплій воді, сушимо і нарізаємо шматочками. Горіхи подрібнюємо.
  4. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, додаємо прянощі, апельсиновий сік та замішуємо тісто.
  5. Викладаємо тісто в змащену маслом форму для тіста, розрівнюємо і випікаємо в духовці при 160°C 50 хвилин.
  6. Через зазначений час зменшуємо температуру до 140°C і випікаємо ще 30 хвилин.

Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо на свій смак та подаємо з какао за рецептом "Телеграфа". Смачного.