Купувати нічого не потрібно: за допомогою чого свічка горітиме довше

Читать на русском
Автор
1078
Свічка
Свічка. Фото Pixabay

Лайфхаки майже нічого не коштують

У світі є невелика кількість видів свічок — від соєвих до звичайних парафінових. І якщо хочеться, аби таке джерело світла якомога більше "працювало", то варто звернути увагу не тільки на склад.

За допомогою двох простих методів можна буде сподіватись на довготривале горіння, як пояснюють на сайті ukr.media. Для цього необхідно використати ножиці або сіль.

Перший легкий лайфхак полягає у тому, що треба вкоротити гніт свічки максимум до 1 см завдовжки. Проблема полягає у тому, що довгі ґноти часто створюють дуже велике полум’я, через що свічка горить швидше, ніж зазвичай. Але якщо продовжувати його різати, свічка горітиме тим самим полум’ям і повільніше, ніж якщо гніт не різати.

У другому методу треба застосувати звичайну сіль. Її необхідно буде насипати у свічку тоді, коли вона прогоріла деякий час — щоб навколо гніту утворилась невелика калюжа воску. Саме в цей момент треба взяти кухонну сіль і насипати її у віск. Сенс цього способу полягає у тому, то сіль буде уповільнювати швидкість плавлення воску, і як наслідок, — вона горітиме довше.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чим та як під час блекауту можна замінити звичайну свічку. Такі способи є дієвими лише деякий час.