Соєві, парафінові, бджолині чи гелеві: які свічки будуть горіти довше під час блекауту

Читать на русском
Автор
1204
Свічка
Свічка. Фото Pixabay

Час горіння для кожної є різний — від 4 годин до 30 хвилин

Під час відключення світла використання мобільного ліхтарика є не правильним рішенням, бо ніхто не знає, наскільки довго протримається блекаут. Ліхтарик можна замінити свічкою.

Такий вид джерела має чотири склади — з соєвого чи бджолиного воску або парафінові чи гелеві свічки. Якщо хочеться, аби вона світила якнайдовше, то тоді треба знати, які свічки купувати, пояснюють на сайті "УНІАН".

Серед претендентів на довготривале горіння є гелеві свічки. Вони можуть світити до 4 годин, однак мають неприємний запах. Треба постійно провітрювати кімнату, аби не надихатися їм.

Оптимальним варіантом та без специфічного запаху є свічки з бджолиного воску. Їх вистачить мінімум на годину.

Менш тривалими та з неприємним запахом являються свічки з соєвого воску. Вони можуть давати світло мінімум 45 хвилин.

А от на останньому місці з горіння знаходяться парафінові свічки. Їх світло триває 30 хвилин і вони мають запах парафіну. Приміщення після цих свічок треба також провітрювати.

Окрім того, наскільки довше або менше горіти свічка, залежить від її місцеперебування. Якщо свічка стоїть у теплій кімнаті, то вона згоратиме швидше, а якщо навпаки — довше. Також не варто ставити свічку під нахилом — згорить лише її частина та виділиться кіптява.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як одна свічка може дати максимальну кількість світла та освітити цілу кімнату.