Цей сніданок ви приготуєте за десять хвилин: ліниві хачапурі на сковороді

Читать на русском
Автор
17144
Улюблену страву можна приготувати швидко
Улюблену страву можна приготувати швидко. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Всього кілька хвилин — і страва на столі

Багато хто хоч раз бував у Грузії із ностальгією згадують смак хачапурі — національної грузинської страви. І якщо оригінальний смак цього хлібця важко відтворити, то можна приготувати максимально наближений та буквально за кілька хвилин.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати хачапурі із зеленню нашвидкуруч — воно чудово пасує до ранкової кави. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати ліниві хачапурі

Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт.;
  • кефір — 300 мл;
  • твердий сир — 100 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • борошно — 100 г;
  • кріп — 10 г;
  • петрушка — 10 г;
  • зелена цибуля — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на дрібній тертці.
  2. Зелень дрібно нарізати.
  3. У салатник вбити яйце, посолити, поперчити, збити.
  4. Додати кефір кімнатної температури, розмішати.
  5. Додати просіяне борошно та соду, перемішати до однорідності.
  6. Висипати сир та зелень, перемішати.
  7. Частину тіста влити на розігріту сковороду, смажити плескачі з обох сторін до золотистої скоринки. Це займе близько 5 хвилин з кожного боку.
  8. Гарячі хачапурі можна змастити шматочком вершкового масла. Розрізати порційно.

А якщо ви любите смачно та ситно поснідати, рекомендуємо звернути увагу на різноманітні варіанти сніданків, що публікує "Телеграф". Кожен знайде страву до душі.