Цей сніданок ви приготуєте за десять хвилин: ліниві хачапурі на сковороді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 17144
Всього кілька хвилин — і страва на столі
Багато хто хоч раз бував у Грузії із ностальгією згадують смак хачапурі — національної грузинської страви. І якщо оригінальний смак цього хлібця важко відтворити, то можна приготувати максимально наближений та буквально за кілька хвилин.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати хачапурі із зеленню нашвидкуруч — воно чудово пасує до ранкової кави. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".
Як приготувати ліниві хачапурі
Інгредієнти:
- яйце — 1 шт.;
- кефір — 300 мл;
- твердий сир — 100 г;
- сіль, перець — за смаком;
- сода — 0,5 ч. л.;
- борошно — 100 г;
- кріп — 10 г;
- петрушка — 10 г;
- зелена цибуля — 10 г.
Спосіб приготування:
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Зелень дрібно нарізати.
- У салатник вбити яйце, посолити, поперчити, збити.
- Додати кефір кімнатної температури, розмішати.
- Додати просіяне борошно та соду, перемішати до однорідності.
- Висипати сир та зелень, перемішати.
- Частину тіста влити на розігріту сковороду, смажити плескачі з обох сторін до золотистої скоринки. Це займе близько 5 хвилин з кожного боку.
- Гарячі хачапурі можна змастити шматочком вершкового масла. Розрізати порційно.
А якщо ви любите смачно та ситно поснідати, рекомендуємо звернути увагу на різноманітні варіанти сніданків, що публікує "Телеграф". Кожен знайде страву до душі.