Ідеальна заміна покупного засобу: як зробити таблетки для посудомийної машинки своїми руками

Читать на русском
Автор
1553
Саморобний засіб заощадить сімейний бюджет
Саморобний засіб заощадить сімейний бюджет. Фото Pexels

Всі інгредієнти для цього засобу доступні та недорогі

Посудомийні машини роблять наше життя набагато простіше, а також економлять воду, що призводить до зменшення рахунків за комуналку. Але можна заощадити ще більше, якщо приготувати таблетки чи порошок для миття посуду самостійно.

Раніше ми вже розповідали, як своїми руками зробити пральний засіб, тепер же розповімо, з яких інгредієнтів приготувати таблетки для посудомийної машини.

Для приготування приблизно 40 таблеток для посудомийки вам знадобиться:

  • 2 склянки харчової соди;
  • 1 склянка солі;
  • 1/2 склянки лимонної кислоти;
  • 1 склянка води.

Як приготувати:

1. Для початку потрібно перетворити харчову соду на "пральну", тобто прожарити її. Розігрійте духовку до 200 градусів С. Насипте склянку харчової соди на плоский лист і поставте в розігріту духовку на годину. Іноді помішуйте соду (щоб вона не пригоріла). У результаті у вас вийде більш пухка та матова кальцинована сода.

2. Змішайте усі сухі інгредієнти.

3. Додайте воду, щоб вийшла густа паста.

Використовуйте глибокий посуд, тому що засіб може пінитися!

4. Якщо ви хочете, щоб таблетки мали аромат, додайте в суміш пару крапель натурального ароматичного масла (наприклад, лимона).

5. Не гаючи часу розкладіть пасту у формочки для льоду.

Через 30 хвилин дістаньте кубики з форми та дайте остаточно висохнути. Після цього таблетки можна використовувати для миття посуду.

Якщо ж ви волієте використовувати для посудомийної машини порошкові засоби, змішайте 2 склянки кальцинованої соди, склянку харчової соди, склянку бури та пів склянки лимонної кислоти. Отриману суміш зберігайте у темній закритій тарі. Для одного циклу миття достатньо однієї з гіркою ложки порошку.

Раніше "Телеграф" розповідав, що каштани можуть замінити пральний порошок. Ці плоди — чудова альтернатива покупним засобам.