Як змусити орхідею цвісти всю зиму: рецепт підгодівлі всього з 2 інгредієнтів

Читать на русском
Автор
45718
Домашня орхідея цвістиме і пахнутиме
Домашня орхідея цвістиме і пахнутиме. Фото Freepik

Ви приємно здивуєтеся бурхливому цвітінню

Орхідея є прекрасною рослиною, здатною надати вашій оселі вишуканого вигляду. Як досягти цвітіння цієї рослини в зимовий час, на відміну від інших квітів, які чудово почуваються в морозну погоду, — читайте нижче.

Пропонуємо побалувати свою орхідею та інші кімнатні квіти простим та ефективним підживленням. Її склад включає лише рис та алое. Це підживлення приносить користь будь-якій рослині, надаючи їй всі необхідні елементи для здорового росту і бурхливого цвітіння, пише cpykami.

Чим підгодувати орхідею взимку

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. рису
  • 1 великий лист алое (або 2 маленькі)
  • чиста вода
  • блендер
  • мірний стакан

Що робити:

Залийте рис 200 мл чистої води та залиште на 30 хвилин. Відріжте один великий або два маленькі листки алое. Наріжте їх на невеликі шматочки і помістіть у блендер разом із 200 мл води.

Збийте вміст у блендері та процідіть від залишків шматочків. Перелийте воду, в якій рис промочувався, у мірну склянку. Додайте ще води до рівня 500 мл і поєднайте її з водою і соком алое в блендері. В результаті вийде приблизно 700-800 мл добрива. Добре перемішайте і готово!

рідина у блендері
Рис і сік алое містять всі необхідні елементи для повноцінного росту та розвитку квітки

Для забезпечення достатнього харчування однієї дорослої рослини орхідеї достатньо додати 6 столових ложок підживлення. Цей вид добрива підходить також для інших кімнатних рослин. Рекомендується застосовувати таке підживлення один раз на місяць.

орхідея
Рекомендується застосовувати таке підживлення один раз на місяць

Раніше ми писали, чому ікебана із сухих квітів не вітається на обідньому столі. Про цю народну прикмету ви напевно не знали.