Як зігрітися в квартирі без опалення: найпростіший, але надійний спосіб

Читать на русском
Автор
107835
Холоди будуть не такі страшні
Холоди будуть не такі страшні. Фото freepik.com

Цим методом зігрітися може скористатися кожен

Взимку будь-якої миті можна залишитися без опалення. Причиною може стати банальна аварія або обстріл росіянами критичної інфраструктури. Завдяки простим лайфхакам якийсь час можна зберегти тепло в приміщенні. Але коли квартира остаточно охолоне, доведеться користуватися іншими способами.

Одним із простих способів значно зігрітися у квартирі поділилася блогер margarita_hilko у TikTok.

Для зігрівання знадобиться намет. На відео демонструється дитяча ігрова, але за можливості краще використовувати велику туристичну. Її дно потрібно застелити кількома шарами ковдр та пледів. Також можна покласти надувний матрац.

Як стверджує чоловік на відео, при температурі в кімнаті близько 10 °C усередині намету повітря прогрівається до 18-20 градусів. Якщо накрити намет великим флісовим пледом, то температура всередині буде 23 градуси.

Важливою умовою є вентиляція. При використанні цього способу зігрітися не закривайте намет повністю, залишайте відкритим вхід, або відкривайте імпровізовані вікна, щоб всередину надходило свіже повітря.

У коментарях зазначили, що за відсутності намету можна використовувати стіл, накривши його з усіх боків щільними ковдрами та пледами. Такий лайфхак взагалі не потребує витрат і є безпечнішим, ніж ті, що передбачають використання вогню.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зігрітися під час блекауту допоможе спальний мішок. Є кілька нюансів, які потрібно врахувати під час його покупки.