Як уберегти телефон від переохолодження: 5 робочих способів

Читать на русском
Автор
13817
Смартфони швидко розряджаються на морозі
Смартфони швидко розряджаються на морозі. Фото Freepik

Ось як зменшити негативний вплив холоду на смартфон

Низькі температури, аналогічно високим, можуть серйозно пошкодити сучасні мобільні телефони із сенсорним екраном. У мороз смартфони розряджаються швидше через вбудовані літій-іонні акумулятори, реакції яких уповільнюються під впливом холоду.

Для запобігання переохолодженню мобільних пристроїв варто дотримуватися кількох правил. Про це пише itechua.

  • Носіть смартфон у внутрішній кишені одягу, ближче до тіла. При переміщенні з морозу в тепло всередині корпусу може утворитися волога, що завдає шкоди електроніці.
  • Використовуйте утеплений чохол для телефону, такий як чохол з натуральної або штучної шкіри, гуми або в’язаної тканини. Він має покривати смартфон з усіх боків. Уникайте силіконових чохлів для зими, оскільки вони можуть охолоджуватися разом із телефоном.
  • Уникайте заряджання телефону після перебування на морозі. Перед заряджанням замерзлого телефону слід прогрітися до кімнатної температури, щоб запобігти конденсації, яка може скоротити термін служби акумулятора та збільшити ризик короткого замикання.
  • Використовуйте бездротову гарнітуру для відповіді на дзвінки, не виймаючи пристрій з кишені.
  • Скорочуйте енергоспоживання, відключаючи програми, що не використовуються, і, при можливості, переводіть смартфон в авіарежим для продовження часу його роботи.

Раніше ми писали, чому не можна використовувати смартфон під час заряджання. Багато хто забуває про один важливий момент.