З того, що є під рукою: як зробити зручний термос своїми руками

Читать на русском
Автор
15409
Як зробити термос у домашніх умовах
Як зробити термос у домашніх умовах. Фото Pixabay

Термос, зроблений своїми руками, здатний утримувати тепло до 12 годин

Однією з невід’ємних речей в домі взимку для багатьох це термос. Однак якщо у вас його немає або вам хочеться проявити креатив і зробити його своїми руками, це легко, швидко і просто.

Для створення саморобного термоса не знадобляться дорогі матеріали або загалом великі витрати як коштів, так і зусиль. Є кілька способів зробити термос своїми руками, але в цьому випадку йтиметься про те, як змайструвати його з пляшки. Про це пише "Апостроф".

Які потрібні матеріали

  • скляна пляшка із кришкою;
  • 2-літрова пластикова пляшка;
  • поролон;
  • фольга;
  • широкий скотч;
  • ножиці;
  • одноразовий стаканчик.

Як зробити термос

Для початку потрібно взяти пластикову пляшку і розрізати її навпіл. Після цього беремо скляну пляшку та обмотуємо її фольгою. При цьому обмотати потрібно глянсовою стороною всередину.

Після цього потрібно взяти поролон і обмотати пляшку у фользі. Необхідно, щоб поролоном охоплював усю пляшку.

З поролону вирізаємо дно таким чином, щоб його діаметр дорівнював діаметру дна пляшки з пластику. Поролон на скляній пляшці з фольгою потрібно зафіксувати за допомогою звичайної нитки.

Після цього до пляшки з поролоном додаємо поролонове дно та закріплюємо його кількома шарами фольги. Зверху потрібно обмотати всю поверхню пляшки скотчем, щоби добре закріпити фольгу.

Виріб потрібно вставити в нижню частину пластикової пляшки й обрізати шийку таким чином, щоб його діаметр збігався з діаметром шийки скляної пляшки. Зверху необхідно зафіксувати все скотчем.

Утеплити слід також кришку, щоб тепло не виходило. Для цього на шматку поролону малюємо коло, діаметр якого трохи менший за діаметр кришки. Кришка має зафіксуватися в поролоні.

Далі потрібно взяти пластиковий стаканчик і відрізати дно, висота якого повинна дорівнювати товщині поролону. Дно кладемо на поролон та обводимо маркером. Після цього слід вирізати коло та вставити поролон у склянку. Одягаємо на кришку скляної пляшки та готово.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чим узимку можна замінити звичайну грілку, щоб зігрітися у ліжку. Заміною може стати та річ, яка є у будинку чи не в кожного.