Якщо не працює голосове введення на телефоні, перевірте ці настройки: три простих кроки

Читать на русском
Автор
13830
Як диктувати текст на телефоні?
Як диктувати текст на телефоні?. Фото Freepik

Повинні бути включені необхідні дозволи

Голосовий набір — це зручний спосіб вводити текст, доступний користувачам мобільних телефонів Android на клавіатурі Gboard. Вам може стати в пригоді ця опція, якщо набирати текст руками не надто зручно в цей момент.

Але, коли ви хочете використовувати її, ви можете побачити повідомлення "Немає дозволу на включення: голосове введення" на вашому пристрої. Портал guidingtech розповідає, як виправити цю помилку, якщо голосове введення увімкнено.

Крім самих налаштувань Gboard, конфіденційність пристрою також може обмежити доступ до мікрофона. Щоб перевірити це, відкрийте розділ "Конфіденційність" та перевірте, чи увімкнені необхідні дозволи.

Для цього виконайте такі дії:

  • Крок 1. Відкрийте "Параметри" та натисніть кнопку "Безпека та конфіденційність".
  • Крок 2. Тут натисніть "Конфіденційність".
Open-Privacy-settings
Фото: Guidingtech
  • Крок 3. Перейдіть до розділу "Елементи керування та оповіщення" та увімкніть перемикач для доступу до мікрофона. Це гарантує, що Gboard зможе використовувати мікрофон вашого пристрою, доки включені відповідні дозволи програми.
Enable-mic-access
Фото: Guidingtech

Окрім того, експерти радять очистити кеш програми Gboard. Якщо ви все ще не можете зрозуміти, чому не працює голосове введення на телефоні, перезавантажте пристрій у безпечному режимі. Це відключить усі програми сторонніх розробників.

Потім виконайте описані вище дії, щоб вимкнути та знову ввімкнути дозволи мікрофона. Після цього перезавантажте пристрій у звичайному режимі та перевірте, чи вирішить це проблему.

Ми розповідали раніше, як увімкнути голосове введення на телефоні або перевірити, чи ця функція включена. Проста покрокова інструкція з фото допоможе налаштувати голосове введення на клавіатурі Gboard.