Як перевірити, чи за вами стежать через камеру телефона: прості поради

Читать на русском
Автор
129286
Шпигунам непросто стежити за вами
Шпигунам непросто стежити за вами. Фото Freepik

Доступ до камери можна отримати не лише через спеціальні додатки

Заряджати телефон через "прикурювач" у авто не варто, бо так ви доб'єте його за лічені дні. А ось подбати, щоб шкідливі хакери не стежили за вами через пристрій — варто, якщо вас переслідують фобії.

Чимало людей переживають, вважаючи, що через камеру смартфона за ними можуть стежити. Фахівці Itech.ua пояснили, що насправді це непросто.

Спочатку хакери мають отримати доступ до вашого гаджета та встановити на нього необхідне програмне забезпечення, а згодом дистанційно запускати камеру.

Доступ до камери можна отримати не лише через додатки, а й за допомогою сайтів, які ви відвідуєте. Проте в сучасному світі майже на кожному сайті з'являються сповіщення про збір даних. Отже, як перевірити, чи хтось отримав доступ до вашої камери?

Якщо смартфон має операційну систему Android, то просто зайдіть у браузер і натисніть на три крапки в правому верхньому кутку. Оберіть "Налаштування", а згодом "Налаштування сайтів". Обравши опцію "Камера", ви побачите список сайтів, які мають доступ до вашої камери і можуть шпигувати за вами. Небажані можна видалити.

Фахівці радять скачати антивірусний або антишпигунський додаток, який допоможе виявити шкідливе або шпигунське ПЗ на вашому телефоні.

Раніше "Телеграф" писав поради експертів, як зробити зарядку телефона безпечною. Ризик перегрівання є, але його можна уникнути.