Простіше, ніж насіння: чистимо гору креветок за порадами шеф-кухарів

Читать на русском
Автор
1895
Елементарні та дієві лайфхаки
Елементарні та дієві лайфхаки. Фото pinterest.com

Вам більше не доведеться витрачати багато часу

Ми любимо поласувати креветками і навіть додаємо їх у незвичайні салати. Однак почистити їх — ще задоволення.

Разом з "УНІАН" розповімо, як краще очистити невеликі, середні та великі креветки до та після приготування. Саме так роблять шеф-кухарі у ресторанах.

Як швидко та просто почистити креветки

Щоб почистити королівські креветки, вам знадобляться вилка та пінцет. Зубчиком вилки проткніть панцир креветки неподалік хвоста, далі підтягніть кишківник і акуратно витягніть його пінцетом або пальцем. Також просто ви зможете почистити креветки за допомогою зубочистки.

Щоб почистити сирі або варені креветки середнього розміру, вам необхідно спочатку відірвати їм лапки, відкрутити голову і зняти панцир. З того боку, де була голова, трохи підтягніть зубочисткою м’ясо, захопіть кишкову вену пальцями і витягніть її.

Для чищення креветок дрібного розміру вам навіть нічого не знадобиться. Просто візьміть маленьку креветку за хвіст і відірвіть половинку панцира так, щоб оголилася її задня частина. Після натисніть на голову креветки та витягніть частину м’яса, що залишилася.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко почистити рибу. Завдяки цим хитрощам ви не забрудните руки й не прибиратимете на кухні.