Білизна після прання висихає дуже швидко: розкрито секрет японських домогосподарок

Читать на русском
Автор
13854
Швидке сушіння білизни в умовах високої вологості
Швидке сушіння білизни в умовах високої вологості. Фото Pexels

За допомогою цих трюків ви скоротите час висихання одягу, уникнувши неприємних запахів

Сушіння речей після прання взимку іноді перетворюється на випробування. Навіть якщо вдається висушити одяг досить швидко, він може мати неприємний запах вогкості.

Прискорити процес та уникнути появи затхлого запаху можна, якщо використати японський метод сушіння речей. Він досить простий і доступний для всіх.

Особливо корисним метод, який описав портал apts.jp, буде для мешканців квартир без балконів. Але для нього доведеться запастися підвісною сушаркою чи мотузкою.

Як сушити речі за японським методом

Крок 1. Дістаньте одяг із пральної машини відразу після завершення циклу. Навіть якщо залишити виріб у машині на 10 хвилин після завершення циклу, згодом може виникнути неприємний запах.

Крок 2. Прикріплюючи одяг до вішалки, залиште достатньо місця для циркуляції повітря.

Відмінний трюк — розвісити одяг у формі веселки, розмістивши довші предмети на кінцях вішалки, а короткі ближче до центру.

Якщо потрібно сушити рушники, повісьте одну сторону довше за іншу, щоб через неї могло проходити більше повітря.

Як швидко висушити речі у приміщенні
На сушіння у формі веселки йде 4 години (ліворуч), на сушіння у формі літери V - 4,5 години

Крок 3. За можливості використовуйте вентилятор або кондиціонер. Потоки повітря мають бути спрямовані на одяг. Дуже важливо, щоб речі були розташовані на відстані одна від одної, а не висіли впритул.

Крок 4. Використовуйте газету. Стверджується, що якщо зім’яти газету і покласти її під одяг, це допоможе поглинути вологу з повітря та швидше висушити речі.

Раніше "Телеграф" ділився ще одним способом прискорити сушіння білизни у квартирі. Для цього знадобиться пластикова пляшка.