Необхідні хитрощі до Нового року: що робити, якщо купили кислі мандарини

Читать на русском
Автор
8444
Хитрі способи, які точно вам знадобляться
Хитрі способи, які точно вам знадобляться. Фото pexels.com

Ви не повірите, що це можливо

Важко уявити собі новорічні свята без мандаринів – це один із найпопулярніших фруктів узимку. До речі, з ними також можна готувати приголомшливу випічку.

Однак не завжди ми додому приносимо солодкі мандарини – іноді нам трапляється суцільна кислятина. Як із цим впоратися, розповімо разом із "РБК-Україна".

Як зробити кислі мандаринки солодкими

Мандарини зриваються з дерев і пакуються для транспортування ще зеленими, дозрівають вони дорогою в Україну. Однак іноді виходить так, що на прилавках нашої країни вони з’являються не дозрілими, а продавці не хочуть упускати свою вигоду і торгують ними.

Відрізнити на вигляд стиглі мандарини від недозрілих практично неможливо. А ось "дозріти" їх можна за допомогою двох способів.

Перший спосіб – дати мандаринам дозріти природним шляхом. Для цього просто відправляємо їх на підвіконня із сонячного боку на 2-3 дні. Цього часу досить, щоб вони стали солодкими.

Другий спосіб — швидший. Він підійде у випадку, якщо ви виявили кислоту у мандаринах перед приготуванням святкової страви або напередодні вечірки.

Надішліть мандарини в мікрохвильову піч на повну потужність буквально на півхвилини. Цього часу достатньо, щоб вони стали солодкими. До речі, у такий спосіб можна "дозріти" також апельсини та виноград.

Раніше ми розповідали, на що слід звертати увагу при виборі мандарин. За допомогою цих лайфхаків ви принесете додому смакоти.