Необхідні хитрощі до Нового року: що робити, якщо купили кислі мандарини
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 8444
Ви не повірите, що це можливо
Важко уявити собі новорічні свята без мандаринів – це один із найпопулярніших фруктів узимку. До речі, з ними також можна готувати приголомшливу випічку.
Однак не завжди ми додому приносимо солодкі мандарини – іноді нам трапляється суцільна кислятина. Як із цим впоратися, розповімо разом із "РБК-Україна".
Як зробити кислі мандаринки солодкими
Мандарини зриваються з дерев і пакуються для транспортування ще зеленими, дозрівають вони дорогою в Україну. Однак іноді виходить так, що на прилавках нашої країни вони з’являються не дозрілими, а продавці не хочуть упускати свою вигоду і торгують ними.
Відрізнити на вигляд стиглі мандарини від недозрілих практично неможливо. А ось "дозріти" їх можна за допомогою двох способів.
Перший спосіб – дати мандаринам дозріти природним шляхом. Для цього просто відправляємо їх на підвіконня із сонячного боку на 2-3 дні. Цього часу досить, щоб вони стали солодкими.
Другий спосіб — швидший. Він підійде у випадку, якщо ви виявили кислоту у мандаринах перед приготуванням святкової страви або напередодні вечірки.
Надішліть мандарини в мікрохвильову піч на повну потужність буквально на півхвилини. Цього часу достатньо, щоб вони стали солодкими. До речі, у такий спосіб можна "дозріти" також апельсини та виноград.
Раніше ми розповідали, на що слід звертати увагу при виборі мандарин. За допомогою цих лайфхаків ви принесете додому смакоти.