Виявляється, так можна було: у яких випадках рис допоможе у митті посуду

Читать на русском
Автор
1968
Як швидко відмити нагар за допомогою рису
Як швидко відмити нагар за допомогою рису. Фото uborka.com.ua

Завдяки лайфхаку сковорідка стане як нова

Брудний посуд вдома тримати не рекомендується, не лише з міркувань гігієни. Тому, якщо у вас уже пару днів лежить в умивальнику сковорідка з товстим шаром нагару, краще все ж таки її вимити.

Це зробити не так складно, як може здатися, особливо якщо використовувати рис. Адже ця крупа може суттєво допомогти під час миття посуду, інформують "Белновости".

Так, щоб швидко прибрати нагар зі сковорідки, потрібно насипати в неї трохи рису і залити водою. Далі, потроху нагріти сковорідку разом із рисом і, як тільки крупа почне м'якшати, вимкнути конфорку.

Коли вода перестане бути гарячою, дерев’яною лопаткою необхідно прибрати крупу – разом із нею забереться і нагар. Далі вимити посуд, як завжди.

Крім того, за допомогою рису можна очистити посудину з вузькою шийкою, наприклад, графин. Для цього необхідно насипати жменю сирої крупи всередину, налити трохи чистої води та додати пару крапель засобу для миття тарілок. Після цього потрусити посуд та вилити вміст.

А якщо ви помітили розлучення на вікнах, рекомендує дізнатися, як зробити так, щоб вікна виблискували до весни. Використання в процесі миття доступних інгредієнтів допоможе зробити так, щоб бруд та пил не затримувалися на склі.