Причина не лише в гігієні: чому не можна лишати надовго брудний посуд

Читать на русском
Автор
14626
Миття посуду багато хто відкладає на потім
Миття посуду багато хто відкладає на потім. Фото Телеграф

Це не тільки питання чистоти, але й гармонії вашого дому

Миття посуду — це щоденна рутина, яку багато хто не любить і відкладає на потім. Але залишати брудні тарілки, а також не міняти губки для їх миття — це не тільки негарно, але й шкідливо. І справа не тільки в гігієні, але й в енергетиці вашого дому.

Це джерело бактерій і запаху

Залишати брудний посуд на ніч — це означає створювати сприятливе середовище для розмноження бактерій і грибків, повідомляє "УНІАН". Вони можуть потрапити на вашу їжу, посуд і руки, спричиняючи різні захворювання. Також брудний посуд виділяє неприємний запах, який може переноситися на інші предмети в кухні і навіть у всьому будинку.

Це приманка для комах і гризунів

Залишати брудний посуд на ніч — це також означає приваблювати до себе комах і гризунів, які шукають їжу. Мухи, мурахи, таргани, миші і щури можуть залазити на ваш посуд і залишати на ньому свої сліди. Це не тільки негігієнічно, але й небезпечно для вашого здоров'я і безпеки.

Це погана енергетика

Залишати брудний посуд на ніч — це також означає порушувати енергетичний баланс вашого дому. За давньою китайською філософією фен-шуй, кухня — це місце, де зосереджена енергія достатку і благополуччя. Брудний посуд блокує цю енергію і перешкоджає її руслу. Таким чином, ви можете привертати до себе недостачу, борги, конфлікти і стрес.

Немитий посуд на ніч — це джерело бактерій та комашок. Але й погано вимитий також може стати джерелом антисанітарії. Тому слід мити посуд правильно — у гарячій мильній воді, полоскати його під гарячою водою і давати йому висохнути на повітрі. До води можна додати оцет або лимонний сік для блиску. Якщо вам лінь мити посуд, використовуйте лайфхак з милом і гарячою водою.