І до млинців, і до тортів, і просто на хліб: рецепт солоної карамелі із чотирьох інгредієнтів (відео)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 28290
Навіть хліб з карамеллю здасться вам фантастичною смакотою
Чи можна на сніданок приготувати щось краще, ніж пишні оладки ? Так, можна додати до улюбленої страви незвичайну солону карамель. І якщо ви думаєте, що приготувати її складно, ми переконаємо вас у протилежному.
Цей універсальний соус за рецептом Shuba приготувати просто всього з п’яти інгредієнтів, а доповнить він будь-яку страву — від простого шматочка хліба до химерних тортів. З цим соусом навіть звичайний шматочок хліба перетвориться на смачні ласощі.
Як приготувати солону карамель
Інгредієнти на 5 порцій:
- цукор — 200 г;
- вершки 33% — 120 мл;
- масло вершкове — 100 г;
- сіль морська — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- У каструлю із товстим дном насипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Коли цукор почне танути, починаємо заважати ложкою, щоб цукор не пригорів.
- Коли цукор перетвориться на сироп бурштиново-коньячного кольору, додаємо шматочками нарізане вершкове масло. Розмішуємо отриману суміш, поки олія повністю не розтане.
- Коли суміш стане однорідною, додаємо вершки та варимо отриманий сироп хвилин 5 на мінімальному вогні, постійно помішуючи.
- У карамель додаємо половину солі, розмішаємо та пробуємо за смаком. При необхідності додаємо ще солі, знімаємо з плити, остуджуємо і переливаємо в гарну баночку.
Таку солону карамель можна подати до бісквіту за рецептом "Телеграфа". Вийде неймовірно смачно