І до млинців, і до тортів, і просто на хліб: рецепт солоної карамелі із чотирьох інгредієнтів (відео)

Читать на русском
Автор
28290
Універсальний соус доповнить будь-яку страву
Універсальний соус доповнить будь-яку страву. Фото shuba.life

Навіть хліб з карамеллю здасться вам фантастичною смакотою

Чи можна на сніданок приготувати щось краще, ніж пишні оладки ? Так, можна додати до улюбленої страви незвичайну солону карамель. І якщо ви думаєте, що приготувати її складно, ми переконаємо вас у протилежному.

Цей універсальний соус за рецептом Shuba приготувати просто всього з п’яти інгредієнтів, а доповнить він будь-яку страву — від простого шматочка хліба до химерних тортів. З цим соусом навіть звичайний шматочок хліба перетвориться на смачні ласощі.

Як приготувати солону карамель

Інгредієнти на 5 порцій:

  • цукор — 200 г;
  • вершки 33% — 120 мл;
  • масло вершкове — 100 г;
  • сіль морська — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю із товстим дном насипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Коли цукор почне танути, починаємо заважати ложкою, щоб цукор не пригорів.
  2. Коли цукор перетвориться на сироп бурштиново-коньячного кольору, додаємо шматочками нарізане вершкове масло. Розмішуємо отриману суміш, поки олія повністю не розтане.
  3. Коли суміш стане однорідною, додаємо вершки та варимо отриманий сироп хвилин 5 на мінімальному вогні, постійно помішуючи.
  4. У карамель додаємо половину солі, розмішаємо та пробуємо за смаком. При необхідності додаємо ще солі, знімаємо з плити, остуджуємо і переливаємо в гарну баночку.

Таку солону карамель можна подати до бісквіту за рецептом "Телеграфа". Вийде неймовірно смачно