І до супу, і для перекусу: рецепт цих лінивих хачапурі запитають навіть грузинські кухарі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 30861
Воно стане чудовим доповненням до будь-якої страви.
Безумовно, коли мова заходить про грузинську кухню, насамперед ми згадуємо про незвичайні хачапурі. Але ось біда: здається, що на його приготування потрібно витратити багато часу.
Разом з Food.znaj.ua ми приготуємо смачну, ситну та соковиту страву буквально за 10-15 хвилин. Незважаючи на простоту приготування, хачапурі вийдуть дуже фантастичним і стане чудовим доповненням до будь-якої страви.
Як приготувати ледачі хачапурі
Інгредієнти:
- сир твердий – 100 г;
- цибуля зелена – 2 шт.;
- сметана – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- борошно — 4-5 ст. л.;
- сода — 0,5 ч. л.;
- сіль - до свого смаку;
- олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо усі інгредієнти. Твердий сир натираємо на великій тертці, а зелену цибулю дрібно ріжемо.
- Яйце збиваємо із сіллю, додаємо сметану та цибулю і знову все збиваємо. Туди ж відправляємо натертий сир та цибулю, за бажанням перчимо.
- В отриману суміш додаємо соду, ретельно перемішуємо, щоб сода розчинилася, а маса стала однорідною.
- До яєчної маси частинами додаємо борошно — суміш по консистенції повинна вийти густішою ніж на млинці й трохи рідше, ніж на звичайні оладки.
- Викладаємо сирне тісто на розігріту з олією сковороду, рівномірно розподіляємо і випікаємо з обох боків на середньому вогні по 5 хвилин до золотистості.
Подаємо лінивий хачапурі з грузинським салатом "Лобіо" за рецептом "Телеграфа". Смачного!