І до супу, і для перекусу: рецепт цих лінивих хачапурі запитають навіть грузинські кухарі

Читать на русском
Автор
30861
Улюблену страву можна приготувати швидко Новина оновлена 01 грудня 2023, 19:23
Улюблену страву можна приготувати швидко. Фото food.znaj.ua

Воно стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Безумовно, коли мова заходить про грузинську кухню, насамперед ми згадуємо про незвичайні хачапурі. Але ось біда: здається, що на його приготування потрібно витратити багато часу.

Разом з Food.znaj.ua ми приготуємо смачну, ситну та соковиту страву буквально за 10-15 хвилин. Незважаючи на простоту приготування, хачапурі вийдуть дуже фантастичним і стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Як приготувати ледачі хачапурі

Інгредієнти:

  • сир твердий – 100 г;
  • цибуля зелена – 2 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно — 4-5 ст. л.;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • сіль - до свого смаку;
  • олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі інгредієнти. Твердий сир натираємо на великій тертці, а зелену цибулю дрібно ріжемо.
  2. Яйце збиваємо із сіллю, додаємо сметану та цибулю і знову все збиваємо. Туди ж відправляємо натертий сир та цибулю, за бажанням перчимо.
  3. В отриману суміш додаємо соду, ретельно перемішуємо, щоб сода розчинилася, а маса стала однорідною.
  4. До яєчної маси частинами додаємо борошно — суміш по консистенції повинна вийти густішою ніж на млинці й трохи рідше, ніж на звичайні оладки.
  5. Викладаємо сирне тісто на розігріту з олією сковороду, рівномірно розподіляємо і випікаємо з обох боків на середньому вогні по 5 хвилин до золотистості.

Подаємо лінивий хачапурі з грузинським салатом "Лобіо" за рецептом "Телеграфа". Смачного!